Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Uusi strategia: Helsinki alkaa jakaa pössyttelijöille hirvikivääreitä ja keskustan jäsenkirjoja

”Uutta strategiaa ohjaavat päihdeongelmien juurisyyt, joihin kuuluvat esimerkiksi kaupunkilaisuus, kasvissyönti ja polttomoottoreista vieraantuminen” sanoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Mika Hamppunen.

hirven hengitys höyryää pakkasaamussa
Kuva: Kristendawn / Pixabay

Mikä herätti muutoksen tarpeeseen?

”Etenkin Anne Kalmarin (kesk.) kannanotolla on varmaankin ollut vaikutusta”, pohtii pitkäaikainen päihdetyöntekijä Sirpa Kitku.

Hänen mukaansa kansanedustajan avaus on otettu kentällä vastaan innokkaasti.

”Jos voimme ehkäistä ongelmia siirtämällä syrjäytymisriskissä olevia nuoria aikuisia maakuntiin, niin siinähän voittavat kaikki!”

Etupäässä ehkäiseväksi toimenpiteeksi kaavaillun maalle muuttamiseen kannustamisen lisäksi korvaushoito mullistuu.

”Yhteistyössä ympäristöosaston kanssa on suunniteltu suurriistan metsästysmahdollisuuksien parantamista kaupunkialueella. Tarkoitus on saada ongelmakäyttäjät tervehenkisemmän harrastamisen piiriin, ja samalla harventaa Keskuspuiston hirvieläinkantaa. Tähän tietysti liittyy olennaisesti myös lihansyönnin varmistaminen.”

Aletaanko narkomaaneille siis jakaa hirvikivääreitä?

”Kyllä. Itse prosessi ei asiakkaan näkökulmasta olennaisesti muutu. Patruunoita jaetaan klinikalla päivittäinen tarvittava määrä hoitajan kanssa tehdyn suunnitelman mukaan”, Kitku valaisee hoidon vaiheita.

Kovimpien huumeiden käyttäjien kohdalla niin eläinten ampuminen kuin lihansyöntikin on arvioitu riittämättömiksi hoitomuodoiksi.

Hamppusen mukaan Suomen Keskustan kanssa on tehty aiesopimus puolueen jäsenyyden myöntämisestä potilaalle automaattisesti lääkärin suosituksesta.

Luonnontilaista suota kuokkimasta puhelimeen tavoitettu Anne Kalmari kuulostaa tyytyväiseltä, koska hänen neuvonsa on otettu pääkaupunkiseudulla tosissaan.

”Jos ei kepun jäsenyys riitä pään sekoittamiseen, niin sitten voi olla, että ollaan jo avun ulottumattomissa”, kansanedustaja pohtii ja palaa harrastuksensa pariin.

Teksti: Aimo Junttura, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.