Press "Enter" to skip to content

Ruoka, juoma, meno muu

Personal Boozer -palvelu kohtuullistaa juhlakauden ylilyöntejä

Joka tilanteeseen soveliasta nautiskelukulttuuria tavoitteleva Personal Boozer -palvelukonsepti auttaa kokematonta juhlijaa glögi- ja snapsilasien viidakossa. Eri kokeneisuustasoihin jakautuva palvelu opastaa käytännön biletilanteissa sekä aloittelijaa että jo rutinoitunutta nautiskelijaa.

etanolipullo miehen karvaisessa kädessä
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

“Suunnittelematon viinalla läträäminen pikkujouluissa ja häissä aiheuttaa yleisesti pahennusta. Kun otetaan liikaa tai murjotetaan raivoraittiina juhlapaikan nurkassa, syntyy sosiaalisia ongelmia. Personal Boozer -palvelun avulla turnauskestävyys paranee huomattavasti, ja promillepitoisten juomien sietokyky kohoaa”, kertoo palvelun kehittäjä ja entinen copywriter Mauri Reippaala.

Tällä hetkellä Suomessa toimii 14 Vierumäen urheiluopistossa koulutettua PB-ohjaajaa. Reippaalan mukaan palvelun kysyntä on erityisesti alkusyksystä ja keväisin kova. Tällöin kysyntään vastataan paitsi oman väen, myös kyvykkään freelancer-kumppaniyhteisön voimin.

“Riippuu paikkakunnasta, miten sesonkiaikojen kysyntä hoidetaan. Meillä on satelliittitoimistoja ja kokeneita konsultteja mm. Aurajoen rannassa ja Pitkänsillan alla.”

“Asiakaskunta on yllättävän homogeenistä”, Reippaala sanoo.

Lastentarhanopettajat, kirjanpitäjät ja kunnalla tai valtiolla keskijohdossa työskentelevät virkamiehet ovat innokkaita juomaoppilaita. Myös metalli- ja rakennusteollisuuden operatiivinen henkilöstö suosii PB-ohjausta.

“Johtunee siitä, että perjantaipullo ja krapula-aamut ovat vuosikymmenten saatossa saaneet sangen huonon maineen. Sitten kun tulee Ranen 30-vuotisjuhlat firman piikkiin, ei monellakaan ole enää kokemusta sopivan riemukkaasta juhlimisesta.”

Personal Boozer -ohjelman kevyin taso opastaa osallistujaa siistiin ja kunnialliseen lounasottamiseen, teatterinäytösväliajan nesteytykseen ja firman asiakastilaisuuksien kilistämiseen. Harjoitusohjelmassa nautitaan päivittäin sekä aperitiivit että digestiivit, joiden määrä nostetaan viimeisellä intervalliviikolla 4–7 drinkkiin päivässä. Maratontason ammattilaisohjelma puolestaan opastaa putken aloittamisen, ylläpitämisen, hidastempoisen lopettamisen ja tarvittaessa delirium tremens -lähihoidon.

“Aivan mahtava palvelu! Harjoittelin oman PB-ohjaajan kanssa kolme kuukautta ja ensimmäistä kertaa 10 vuoteen en pikkujouluissa ahdistellut baarihenkilökuntaa, oksentanut taksiin tai saniteettitiloihin enkä herännyt vieraasta vuoteesta”, riemuitsee perhepäivähoitaja Hanna Verkstad.

Joulu-tammikuussa PB-palvelu on pääosin suljettu, koska joulukuussa ei enää ennätä treenata minkäänlaiseen nautintakuntoon ja tammikuussa kansalaiset perinteisesti pitäytyvät mustaherukkamehussa.

Mauri Reippaala ei ota kantaa PB-palvelun Valviralta saamaan lausuntoon, jossa todettiin, että ”ei hirveän kiva asia”.

satiiriämpäri 2019

“En myönnä enkä kiellä, josko kyseisen tahon henkilöstöä on ollut palvelumme piirissä.”

Teksti: Helena Lummekivi, Satiiriämpäri 2019 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.