Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Halpalentoyhtiöt saavat kilpailijan suomalaismiehestä

Päijäthämäläinen mies aikoo haastaa Ryanairin ja ryhtyä itse ohjaamaan omia lentojaan. Miehen oivallus perustuu vuonna 1925 esiteltyyn tekniikkaan.

“Lentäminen Ilmattarella on yhtä halpaa ja turvallista kuin autolla ajaminen ja jokainen, joka tuntee auton tai moottoripyörän, voi pitää sen tasapainossa lennossa”, nastolalainen Arttu Saitala toteaa käyttäen pääasiallisena tietolähteenään Ilmatar-lentokoneen markkinointiesitettä vuodelta 1928.

Kaksipaikkaisen Ilmattaren lentosäde on noin viisisataa kilometriä.

Saitalan mukaan myöskään koneen tankkaukset eivät tuota ongelmaa: “Käy se tavallisella bentsiinillä, jota saadaan teiden varsilla olevista bentsiiniasemista.”

Sekä maailman halpalentoyhtiöiden neuvottelukunta että suomalaiset liikennelentäjät ovat tyrmistyneitä Saitalan mielipiteestä. Suomen lentokoneenkuljattajain keskusliiton mukaan näkemys uhkaa lentoturvallisuutta, Finnairia, Suomea, maapalloa ja heidän omaa tulotasoaan.

Kunhan saa hankituksi tai rakennetuksi oman kaksipaikkaisen Ilmattaren, Arttu Saitala aikoo lentää sillä viikoittain kotoaan Nastolasta Lahden Prismaan ja ainakin kerran kuussa tyttöystävänsä kanssa etelään.

Ilmatar sopii sekä miehelle että naiselle. Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.

“Jurmalaan pääsisi yhdellä tankkauksella eikä Pattayallekaan tarvita kuin toistakymmentä välilaskua.”

Kaksipaikkaista Ilmatar the de Havilland Moth -konetta on valmistanut Valtion Lentokonetehdas Suomenlinnassa. Koneessa on 86,3 litran vetoinen polttoainesäiliö. Se kuluttaa noin 15 litraa sadalla kilometrillä, joten riskisijoittajat povaavat siitä merkittävää kilpailijaa Finnairin kotimaanliikenteelle.

Suomalaisista halpalentotoiminnan pioneereista tunnetuin lienee oululainen Raimo Päätalo, joka on rakentanut omia lentokoneitaan 1970-luvulta alkaen. Päätalon koneiden tärkeimmät raaka-aineet ovat puurima, huonekaluputki, kasvihuonemuovi ja kupla-Volkkarin moottorit.

Ilmojen halki käy netissäkin tie:
Kaleva 18.5.2010: Oululaismies tuomittiin luvattomasta lentelystä
Wikipedia: Tiira (Raimo Päätalon lentokone)
Olavi Närhi: Kuvia Raimo Päätalon “experimental”-lentokoneista


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.