Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Tänä vuonna vappupuheiden välttely on helpompaa kuin koskaan

Puolueiden puheenjohtajat sulkeutuvat toukokuun ensimmäisenä päivänä etäyhteyksien taakse someen. Uutissirkus kokosi listan sosiaalisen median palveluista, joita kannattaa välttää, jotta ei kohtaa omista näkemyksistään poikkeavia mielipiteitä.

mies hengityssuojaimessa ja ylioppilaslakissa Havis Amandan edustalla
Etäpuheiden maailmasta etääntyy parhaiten, jos ottaa itsestään selfien sopivaa taustakuvaa vasten ja tuijottaa sitä koko vapun.

Vappupäivän poliittiset etätapahtumat aamusta iltaan

07.15 Katri kertoo heti aamulypsyn jälkeen, että luottamus (hihittelyä yleisön joukosta) on toimivan (yltyvää naurua) yhteiskunnan perusta (yleisö kieriskelee lattialla sutkauksesta riemastuneena). Mukana myös Mika, feat. Suomen Teollisuussijoitus, 5 min (Lavataltionti tupaillan stand-up-osuudesta, Youtube)

10.00 Sanna esittelee halunsa rakentaa yhteiskuntaa, jossa vapaus voittaa alistamisen, humaanisuus suvaitsemattomuuden ja oikeudenmukaisuus itsekkyyden. Puheesta ei ehdi selvitä, miten hän halunsa toteuttaa, kesto 3 vuotta (Youtube-striimi)

11.00 Li kirjoittaa muistikirjaansa, 30 min (Youtube-striimi, sisältö julkaistaan vuonna 2060 kirjasarjana Lin kootut teokset 1-39)

11.00 Anna-Maja kuvailee hallitusta, johon hänen puolueensa ei suostuisi mukaan, 1 min, (Facebook Live)

12.00 Maria kertoo syntymisestään Helsingin Vesalassa, vaikkka kaikki muut helsinkiläiset ovatkin syntyneet kättärillä tai naistenklinikalla. Näillä sanoilla saa kuitenkin enemmän ääniä metroradan varrelta, 30 min (Youtube-striimi)

12.00 Päivi ja Tuomion pasuunat, Sarikin pääsee piipahtamaan, 90 min (270 helluntaihenkistä Tiktok-videota, jotka lisäävät evankelis-luterilaisesta kirkosta eronneiden määrää eksponentiaalisesti)

13.00 Jussi (184 Jussi-imitaatiota, 8 tuntia kukin, somessa ja keskustelupalstoilla sillä välin kun päähenkilö itse naureskelee hyödyllisille idioot… siis apureilleen kotonaan Helsingin eteläisissä kaupunginosissa)

14.00 Orpo pirulainen virtuaalisilla Kalajoen markkinoilla feat. Sauli & Nyrkki-combo, 11 tuntia (tallenne edullisimmaksi kilpailutetussa palvelussa, palvelu voi vaihtua kesken striimin, jos joku tekee vielä edullisemman tarjouksen)

Rinnakkaistapahtumat

00.00 Paavon monologi ja virsi Viimeisistä kiusauksista, 24 tuntia, (Paavon omilla sivuilla)

10.00 Rinteen pirteät omistajaohjauspelimannit, 3 min, (Hakaniemen Facebook Live)

11.15 Juha, feat. Lars Levi, 90 min (oma Facebook Live, jossa samanhenkiset ylistävät toistensa rahanansaintakykyä)

11.00 (Moskovan aikaa) Esko muistelee hallitustyön rankkoja haasteita 90-luvun alussa, 3 tuntia (striiminä Eskon Vkontakte-profiilissa)

12.00 Timo, Mika ja Marko muodostavat keskenään kaikkien aikojen parhaan hallituksen ja taputtelevat toisiaan selkään, kesto ainakin 3 vuotta (mediatalojen yhteisstriimi, myös litteroituna lööppitelineissä)

Teksti: Tapani Viitala, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittajaInfo Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2021 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.