Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Tonttuarmeija ottaa hallitusvastuun

Lähestyvän joulun alla joulupukin kansliasta ilmoitetaan, että joulupukki on antanut perustuslakivaliokunnalle viimeisteltäväksi määräyksen uudesta hallitusjärjestelystä Suomeen.

joulupukki seisoo valtioneuvoston linnan edessä, linnan katolla liehuu Suomen lippu
Uusi järjestely astuu voimaan välittömästi joulupukin mahtikäskyllä.

Hallitusvastuu siirtyy tästä lähtien vuoroviikoin alkuperäiseltä hallituskokoonpanolta oppositiolle, sitten medialle ja sen jälkeen joka kolmas viikko taas takaisin alkuperäiselle hallituskokoonpanolle.

“Tähän astihan hallitukseen tuntuu oppositiopuolueiden mielestä valikoituneen joukko kokemattomia idiootteja, joita sitten haukutaan ja vähätellään julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa huolellisesti”, joulupukki toteaa.

“Media, neljäs valtiomahti, kaivelee törkyä parhaan taitonsa mukaan saadakseen myyviä lööppiotsikoita. Yllättäen sitten äänestäjille alkaa pikku hiljaa muodostua kuva, että tulinpa äänestäneeksi umpitolloja, jotka eivät osaakaan hoitaa yhteisiä asioitamme. Luottamus parlamentarismiin horjuu.”

“Nykyinen poliittinen narratiivi on jatkuvaa pottuilua ja irvailua Twitterissä, vauva.fi:ssä ja Facebookin puutarharyhmässä. Kun vetovastuu vaihtuu vuoroviikoin, ei vastapuolen kritisoimisesta ehdi tulla se pääasia, vaan saadaan jatkuvuutta kulloisenkin hallituksen ajamiin yhteisiin asioihin’, joulupukki jatkaa.

Samalla joulupukin kanslia aikoo vaihtaa tittelit koko porukalta, jotta työ alkaisi puhtaalta pöydältä.

Pääministeristä tulee päätonttu ja ulkoministeristä ulkotonttu. Muita hallituksen jäseniä ovat sisätonttu, liikennetonttu, kuntatonttu, työtonttu, maatonttu, sosiaalitonttu, valtiovaraintonttu, Eurooppa-tonttu ja niin edelleen.

Presidentin titteliä ei muuteta joulupukiksi.

“Jotain rajaa”, joulupukki toteaa.

Teksti: Hillevi Pöndeby, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin!


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.