Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Orpo nousemassa varjohallituksen pääministeriksi

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) on valinnut itsensä Suomen uuden varjohallituksen pääministeriksi. Kohunimityksestä kertoivat ensimmäisenä maamme johtavat iltapäivälehdet.

Suomen lippu liehuu puolijoukkueteltan katolla
Varjohallituksen avokonttori muistuttaa suurta laavua.

Orpon nousukiito varjohallituksen johtoon lähti liikkeelle jo alkusyksystä julkisuuteen vuodetusta kokoomuksen varjobudjetista, joka jäi noin miljardin euron verran sen kanssa kilpailevan oppositiopuolueen varjobudjettia pienemmäksi. Kokoomus on juuri julkaissut uuden ja suuremman vaihtoehtobudjetin, joka on nimetty puolueen hätätilabudjetiksi.

Varjohallituksen kokoontumispaikaksi on valittu Suomen suurimman oppositiopuolueen johdolla Senaatintorille pystytetty jättimäinen varjo, jonka suojaan on koottu retkikalusteista maisemakonttori pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mallin mukaisesti.

Suurta laavua muistuttava varjo aukeaa valtioneuvoston linnan suuntaan ja Petteri Orpolle on varattu Ikean mallistosta työpöytä ja lavitsa heti nuotion ja havutetun lobbyn tuntumaan.

“Voimme pitää silmällä pääministerin virkahuoneistoa kakskytneljä kautta seitsemän. Olemme ympäri vuorokauden selvillä siitä, palavatko valtiovarainmisteriössä edes markkeerausvalot, vai onko valtion taloudenhoito täysin vastuutonta”, toteaa Orpo hiukan jopa tuohtuneena.

Jättilaavun edustalla loimuaa leirinuotio. Kevään vaalikentiltä jääneet kriisimakkarat kirisevät tikkujen nokissa ja tuoksuvat herkullisilta.

“Kutsun kaikki työtätekevät ja lakkolaiset lämmittelemään tänne yhteistyökumppanimme levittämän globaalin varjon alle”, Orpo hehkuttaa.

“Olemme koko oppositio kuin yhtä suurta perhettä puolueeseen, ihonväriin, uskontoon ja syntyperään katsomatta”.

On jo myöhä ja suurkirkon kello lyö yhtätoista. Hiillos hiipuu hiljaa. Valot loistavat yhä historiallisesta valtioneuvoston linnasta.

“Haluan hyräillä vielä iltaserenadin Sannalle (sd.) ja Katrille (kesk.), jotka ehkä valvovat tuolla valaistujen ikkunoiden takana minun ja puolueeni tavoittamattomissa. He kuitenkin ovat aina mielessäni näinä historiallisina aikoina”, kuiskuttelee partioasuun sonnustautunut Petteri Orpo ja tapailee ukulelestaan ensimmäiset hieman haikeansävyiset soinnut.

Teksti: Tapio Hämäläinen, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin!


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.