Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Perinteisten roolien murtuminen hämmensi perhettä Konnevedellä

Savossa kuohuu jälleen, kun perheenisä alkoi kiinnostua siivoamisesta.

imurin suulake kulkee parkettilattialla
Konnevetisessä neljän hengen perheessä elettiin aivan tavallista syksyä vuonna 2018, kun tapahtumaketju sai alkunsa.

Naapuripitäjä Karttulasta alkujaan lähtöisin oleva perheenisä Mauri “Masa” Keskipuro oli muuttanut vuosia aiemmin rakkauden perässä nykyiselle asuinpaikalleen. Myöhemmin vietettiin kirkkohäitä Suonenjoella.

Parin ensitapaaminen olikin ollut savolaiseen tapaan varsin tyypillinen, sillä molemmat työskentelivät kesällä 2014 Suonenjoen mansikkamaalla. Tapaamisesta tarkalleen yhdeksän kuukauden kuluttua parin esikoinen Tuutti syntyi Kuopion keskussairaalassa.

Vuotta myöhemmin adoptoitiin samaiselle mansikkapellolle hylätty aasialaisia sukujuuria omaava poika. Lapsi sai kauniissa kastetilaisuudessa nimekseen Kim Jong Keskipuro.

Masa työskentee kiinteistövälittäjänä Vesannolla.

“Rauhallinen vuosi on markkinoilla ollut”, hän huokaa.

Anneli puolestaan toimii aamuisin postinjakanana ja iltapäivisin hankasalmelaisen kievarin keittiömestarina.

Päivät etenivät
tavanomaisesti, kunnes…

Arki rullasi tavalliseen tapaan seesteisesti, eikä mitään merkkejä ollut havaittavissa, “suaphan sitä päevitellä näin jälkikätteen”, toteaa Anneli ääni väristen.

Oli tavallinen tiistai, kun vaimo saapui töistä kotiin. Naista odotti mykistävä näky: perheen koti oli siivottu.

Järkytyksestä kärsinyt vaimo huomasi pian, että siivouksen lisäksi keittiön pöydälle oli ilmestynyt ruusu, jonka kortissa luki “rakastan sinnuu” ja paikallisen hautaustoimiston nimi.

Tästä eteenpäin Keskipurojen elämä ei ollut entisellään.

“Mietin pitkään että mikähä mahoton ukkoa vaivaa, kaiken kotkotuksiin aena mäntävä mukkaa”, vaimo kuvailee ensireaktiotaan.

Tapahtuman jälkeinen kohtaaminen aviosiipan kanssa oli jäätävä. Masa oli kietonut itsensä netistä salaa tilaamaansa nirunaruun. Näky oli mykistävä ja sai Annelin shokkiin.

“Ja jumalauta nyt vuatteet piälle justiinsa, tai tiällä tosiaan tarvitaan ruususen palveluita enemmänki”, hän muistelee sanoneensa.

”Intervep toi hömpötykset
miehen ulottuville”

Tapahtumaa seurasi pitkään itsesyyttely, eivätkä kunnan toimetkaan saaneet katkeralta puolisolta kiitosta.

“Kyllähä sitä moisessa tappauksessa miettii että mitä ois pitänä tehä toisin. Syytän kuitennii enämpi sitä interveppiä mikä kaikessa viisauessa piti viime vuanna kylälle suaha, sieltä se nää hömpötykset on keksinä. Se nyt vuan on sillä viisii että miehen hommoo ei oo siivota, eikä naisen tehtävä oo makkuuhuoneessa naattia”, Anneli jyrähtää.

Nyt perheessä pystytään jo yhdessä nauramaan asialle.

”Kaikki on ennallansa, ja ollaan myö kiitollissii KYS:n porukalle hoijosta. En tiiä mikä minnuu mäni, mutta luppaan että ei vuan toistu”, Masa päättää onnellisena.

Toimittajamme yritti haastatella kyläläisiä Konneveden Kauppatiellä, mutta asiasta selvästi vaietaan.

“Tunnehan tok tappauksen, mutta en kehtoo kommentoija. Seuraukset suattaap olla loppaalisti isot, ja sanon koko kylän puolesta toimittajalle että määhän sinne pikitiän piähä vielä ko oot terveenä”, toteaa lupsakasti W.A.S.P -huppariin sonnustaunut mies.

Uutissirkus ei tavoittanut Keskipurojen omaisia ennen jutun julkaisua.

Teksti: Topias Hannukainen, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussa. Osallistu sinäkin!


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.