Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Sisustustyyny räjähti olohuoneessa – Koira vakuuttaa: “En ollut lähelläkään sohvaa”

Köyliön Helleenmäen Poronnusemantiellä koettiin vaaratilanne, kun kaksi päivää aikaisemmin ostettu sohvatyyny räjähti. Asunnossa oli tapahtuma-aikaan paikalla kolmevuotias rhodesiankoira Rekku Redford.

pieni koira kulkee nurmikolla raapimisenestokaulus päässään
Arkistokuvamme koira ei liity tapaukseen.

Räjähdys levitti runsaasti höyheniä asuntoon, mutta onneksi kuolonuhreilta vältyttiin.

”Olin juuri palannut normaalilta aamupäivän kierrokselta, jolla tarkistin, olivatko ihmiset jättäneet minulle yllätysherkkuja ruokapöydälle tai keittiön pöytätasoille, ja makasin kiltisti omalla paikallani. En ollut lähelläkään sohvaa, koska siinä pyllytteleminen on kiellettyä, enkä edes juuri vilkaissut sohvatyynyä, kun se yllättäen räjähti ja höyheniä lensi kaikkialle”, järkyttynyt Redford kertasi.

“On käsittämätöntä, että näin vaarallisia tyynyjä on myynnissä.”

Uutissirkuksen selvityksen mukaan tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun sisustustuotteet aiheuttavat vaaratilanteita. Vuonna 2018 Yli-Äyrälahdella kokonainen sohva tuhoutui itsestään. Myös tässä tapauksessa paikalla olleet bordercollieveljekset Timi ja Tami Ylivirta selvisivät henkisillä vaurioilla.

Ikea epäilee käyttäjävirhettä

Ikea vakuuttaa, että kaikki sen sohvatuotteet ovat turvallisia käyttää.

”Epäilemme vahvasti, että kyseessä on käyttäjävirhe”, kertoo Ikean sohvatyynydivisioonan turvallisuus- ja hallintoylijohtaja Joakim Kim.

”Kaikki sohvatyynymme koemaataan Leksandin päiväunikoekeskuksessa ja räjähdysherkät tyynyt hävitetään ennen niiden päätymistä myymälöihin. Tyynyjen tuhoutuminen itsestään on siis käytännössä mahdotonta”, Kim vakuuttaa.

Vastaus ei kuitenkaan vakuuta syyttömien koirien vapautusrintama SÖIKÖ:n toiminnanjohtaja Anneli Kotiannelia.

”On tyypillistä, että suuret korporaatiot syyttävät viattomia luontokappaleita. Koirat viettävät tyypillisesti paljon aikaa tyynyjen, kenkien ja kaukosäätimien kanssa, joten on loogista, että he myös joutuvat todistamaan niiden tuhoutumista itsestään”, Kotianneli puhisee selvästi tuohtuneena.

Nakit nopeuttavat toipumista

”Näiden tapahtumien aiheuttamien traumaattisten kriisien jälkihoidossa on myös parantamisen varaa. Kansainvälisten tutkimusten mukaan nakkien syöttäminen nopeuttaa toipumista huomattavasti, mutta jostain syystä tätä hoitomuotoa ei tueta Kelan toimesta”, Kotianneli jatkaa.

Uutissirkuksen toimittaja palasi vielä Köyliöön jututtamaan Rekku Redfordia, kun tapahtumasta oli kulunut noin viikko.

Redford kertoi, että tapahtuma oli jo unohdettu ja ihmiset olivat ostaneet uuden sohvatyynyn. Toimittajan katsoessa häntä tiukasti silmiin ja kysyessä, olisiko kuitenkin ollut mahdollista, että hän olisi epähuomiossa hieman maistanut edellistä tyynyä ennen räjähdystä, Redford käänsi katseensa pois ja sanoi hiljaa: ”Ehkä”.

Teksti: Lambert Ala-Nisula, Satiiriämpäri 2020 -kilpailija

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2020 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.