Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Tilastotieto: Joulukirkko ei voisi vähempää kiinnostaa

Ylivoimainen enemmistö eli 4,5 miljoonaa suomalaista välttelee jumalanpalveluksia joulukuussa. Muina kuukausina niitä vähätellään vielä enemmän. Asia ilmenee evankelis-luterilaisen kirkon viime vuoden tilastoista.

violetti ruukkukasv saarnastuolissa mikrofonin ääressä
Paikoitellen saarnastuolitkin pukkaavat jo heinää tai ruukkukasvia, koska niille on yhä vähemmän tilausta.

Joulukuussa 2018 evankelis-luterilainen kirkko järjesti 13 107 jumalanpalvelusta ja kirkollista toimitusta, joihin osallistui yhteensä 1 021 103 henkilöä. Herra yksin tietää, miten seurakuntien toimintatilastosta on voitu saada noin tarkka.

Uskonnon harjoittaminen ja koulujen joulujuhlien järjestäminen kirkossa nousivat puheenaiheeksi viime viikonloppuna, kun apulaisoikeusasiamies linjasi, että päättäjäisiä ei pitäisi järjestää kirkossa. Tällöin kokoomuksen ja keskustan puheenjohtajat alkoivat todistaa, että lapsilta ollaan kieltämässä joulukirkko ja virrenveisuu kokonaan.

Julistus on osa kokoomuksen ja keskustan vaalikampanjaa, koska ne pelkäävät äänestäjiensä siirtyvän kannattamaan perussuomalaisia. Perussuomalaisille kirkko on jostain syystä tärkeä, vaikka se edustaakin näkyvästi jokseenkin kaikkia niitä arvoja, joita puolue ei.

Kuluvan vuoden uskonnollisista tilaisuuksista merkittävimmäksi on muutamassa viikossa noussut Helsingin Pasilassa sijaitseva kauppakeskus Tripla, jossa jo sen kymmenen ensimmäisen aukiolopäivän aikana kävi enemmän ihmisiä kuin lokakuun jumalanpalveluksissa koko Suomessa.

Alttarin äärestä muualla:
HS 11.11.2019: Tulkitsivatko Orpo ja Kulmuni apulaisoikeusasiamiehen päätöstä joulujuhlista tahallisesti väärin? Näin he vastaavat
Suomen ev.lut. kirkko: Toimintatilastot 2018


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.