Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri

Asiakas löysi Oodin pääoven

Helsinkiläismies on käyttänyt keskustakirjasto Oodin pääovea ensimmäistä kertaa elämässään. Tapaus sattui myöhään sunnuntaiaamuna.

Oodi talvella
Oodin pääovi avautuu aukiolle, joka houkuttelee kulkijoita erityisesti viileinä vuodenaikoina .

Vaikka mies oli vieraillut kirjastossa useita kertoja kuukaudessa sen avajaispäivästä lähtien, pääoven olemassaolo tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

“Aina ajattelin, että hieno homma kun taloon pääsee sisälle heti rautatieaseman nurkilta. Nyt kun kulmaovi olikin yhtäkkiä mennyt remonttiin, päätin kiertää rakennuksen takapihalle ja löysinkin sieltä etupihan ja pääsisäänkäynnin”, mies kertoo.

Tieto miehen ja hänen yli miljoonan kohtalotoverinsa aiemmasta käyttäytymisestä tuli myös rakennuksen piirtäneille arkkitehdeille täysin puskista.

“Se, että jalankulkija pyrkii käyttämään lyhintä mahdollista reittiä, hämmästyttää useimmiten eniten juuri sellaisia ihmisiä, jotka työkseen suunnittelevat heidän tilojaan ja väyliään”, Uutissirkuksen oikopolku- ja kiertotieasiantuntija Uolevi Ahonen sanoo.

“Kaikissa olosuhteissa Oodin pääovi olisi kuitenkin ollut pakko sijoittaa tuuliselle aukiolle eduskuntataloa vastapäätä, koska muutoin suunnitelmalla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia voittaa keskustakirjastosta järjestettyä arkkitehtuurikilpailua.”


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.