Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Tehdastyöläinen aloitti lomansa ilman viinaa

Lähes neljä vuosikymmentä keskeytymätöntä kolmivuoroa tehnyt Mauri Makkonen aloitti perjantai-iltapäivänä vuosilomansa vierailematta lainkaan Alkossa tai marketin oluthyllyjen ääressä.

mies ja poika ongella veneessä, aurinko laskee metsän taakse taustalla
Makkonen vei tyttärenpoikansa ongelle lauantai-iltana saunan jälkeen. Hänen mökkinaapurinsa mukaan sama meno jatkui myös sunnuntaina.

Luotettavan silminnäkijähavainnon perusteella Makkonen poistui iltavuoronsa jälkeen suoraan mökkisaareensa lepäämään. Poikkeuksellisesti hän ei jäänytkään kaupunkiasunnolleen odottamaan aamua, jotta olisi päässyt suorittamaan perinteiset keskikalja- ja koskenkorvaostoksensa. Mökilläkään hänellä ei työtovereidensa lukuisista muistutuksista huolimatta ollut lainkaan alkoholipitoisia juomia.

”Tämä on kyllä äärimmäisen poikkeuksellista lomakäyttäytymistä. Varsinkin tällaisen pitkän uran aiheuttaman unettomuuden ja virheellisen vuorokausirytmin tasaantumisen aiheuttaman stressireaktion loiventaminen pelkällä levolla ja kalastuksella on äärimmäisen harvinaista”, kommentoi kesken yt-neuvottelujen Makkosen työpaikalta tavoitettu pääluottamusmies Pentti Martikainen.

”Loman aloittaminen ilman viinaa vielä yt-neuvottelujen ollessa kesken on suorastaan sensaatiohakuista”, jatkaa silmin nähden hämmentynyt Martikainen.

Uutissirkuksen toimitus ei tavoittanut itse Makkosta kommentoimaan käytöstään. Mies oli mökkinaapuri Minna Kortelaisen mukaan ottanut saareen mukaan vaimonsa ja tyttärenpoikansa.

“He olivat ilmeisen onnellisen näköisiä”, Kortelainen kuvailee.

“Makkonen jopa vihelteli kaivaessaan matoja lapsenlapsensa kanssa ennen kuin he lähtivät ongelle lauantaina saunan jälkeen. Viheltelystä en ole kuitenkaan aivan varma, saattoivat ne äänet saarella pesivistä pikkulinnuistakin tulla.”

Teksti: Kaika Myllis, maakuntakirjeenvaihtaja, Saimaa


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.