Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Pysäkitön raitiovaunu aloittaa liikennöinnin Helsingin Mäkelänkadulla

Kun raitiovaunun reitiltä poistetaan pysäkit, se voi saavuttaa jopa 120 kilometrin tuntinopeuden. Ensimmäisenä HSL harkitsee pysäkitöntä liikennettä Helsingin Mäkelänkadulla.

Mäkelänkadulla matkanopeuskokeilu aloitetaan varovasti kahden pysäkin poistolla. Arkistokuvamme raitiovaunu ei liity tapaukseen.

Erityisen tärkeää on poistaa Mäkelänkadun alkupäässä oleva pysäkki, koska vaihtomatkustajilla on ollut sille lyhyt kävelymatka Hämeentieltä.

“Kun vaihdot jäävät pois, ihmiset eivät enää kiilaa juuri lähtemäisillään olevan vaunun ovien väliin eivätkä myöskään painele Hämeentiellä liikennöivien 8- ja 6-linjojen stop-nappia niin innokkaasti, jolloin niidenkin matka-aika nopeutuu”, kertoo vs. liikennesuunnittelija Iku Rantanen.

“Paras hetki tuon pysäkin poistoon on nyt, koska Hämeentien remontti on meneillään eivätkä ihmiset sen valmistumisen jälkeen enää hahmota niin hyvin, missä pysäkkejä on ennen ollut.”

Ruuhka-aikaan raitiovaunut ovat tähän asti pysähtyneet jokaisella pysäkillä. Myöhemmin Mäkelänkadulta onkin tarkoitus poistaa kaikki pysäkit.

“Tämä helpottaa myös liikennesuunnittelijoiden työtaakkaa, koska meidän ei enää tarvitse pohtia, säilyvätkö kävelymatkat pysäkeille kohtuullisina. Ja jos kaikkien raitiolinjojen kaikista pysäkeistä luovutaan, Helsingin raitioliikenneverkko nousee maailman nopeimmaksi”, Rantanen hehkuttaa.


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.