Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Eduskuntatyön läpinäkyvyys kasvaa

Eduskuntatalon ikkunat on pesty. Läpinäkyvyys on jo ehtinyt häiritä kokeneimpia kansanedustajia, koska he ovat tottuneet toisenlaiseen maan tapaan.

Mikäli myöhempien remonttien yhteydessä myös ikkunoiden väliset kivirakenteet korvataan lasilla, läpinäkyvyys paranee vielä lisää.

”Ikkunanpesuun päädyttiin, kun taloa esiteltiin uusille kansanedustajille”, kertoo eduskunnan hallintotoimiston päällikkö Aatos Närvä.

Hänen mukaansa varsinkin uudet kansanedustajat olivat yllättyneitä talon pimeydestä. Tilanne oli kuitenkin nolo paikkansa uusineille edustajille, sillä he olivat nauttineet hämärätyöstä.

“Käytävällä ja eduskunnan kahvilassa syntyi pientä nokkapokkaakin asiasta.”

Läpinäkyvien ikkunoiden vaikutukset ovat ilmenneet nopeasti. Yksi kolmannen kauden edustaja on jopa äitynyt vaatimaan tummennettujen takaikkunoiden poistamista takseista ja ministereiden virka-autoista. Kaiken kaikkiaan kansanedustajat ovat alkaneet seurata kansalaisten toimia kadulla paljon aiempaa enemmän.

”Erityisesti kiinnostavat pukeutuminen ja kävelytyylit. Koiraihmiset tarkkailevat eri rotuja ja tekevät tilastoja,” Närvä kertoo.

“Kansanedustajia ei myöskään enää erota kadulla muista ihmisistä. He ovat täysin sulautuneet äänestäjien joukkoon.”

”Politiikan sisäpiireissä tiedetään, että he käyttävät hallitusneuvotteluissa vaihdokkaita, samaan tapaan kuin oopperan orkesterissa soittajat. Vaihdokas on kadulla hiljaa, mutta ilmiöpöydässä äänekäs”, vahvistaa nimettömänä pysyttelevä hallitusneuvotteluihin soluttautunut oppositiolobbarimme (kok.).

Hallintopäällikkö Närvä on yllätyksekseen havainnut kansanedustajista uusia piirteitä.

”Moni kansanedustaja on kiinnostunut kirjoista. Muun muassa Raamatut on myyty eduskunnan kirjakaupasta melkein loppuun. Luulisin, että ostajilla on jo omansa, mutta ehkä he hankkivat lahjoiksi eduskunnan paperipussiin pakattuja Raamattuja. Toisaalta myös lintukirjoja kysytään näin keväällä paljon.”

Teksti: Terttu Miettinen, politiikan maakuntakirjeenvaihtaja, Arkadianmäki


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.