Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Äärioikeisto yllättyi – joutuu ehkä istumaan äärioikealla

Suomen eduskunnan suurin äärioikeistopuolue on tähän asti ollut siinä käsityksessä, että muut poliitikot ottaisivat sen edustajat mieluiten syliinsä.

eduskuntalo, edustalla muutama ihminen
Istumajärjestyksestä oli tarkoitus äänestää tänään perjantaina, mutta puhemiesneuvosto siirsi päätöksen ensi tiistaille.

Äärioikeistopuolueen ryhmänjohtajan mukaan ehdotus äärioikeiston sijoittamisesta istuntosalissa äärioikealle tuli ryhmälle täytenä yllätyksenä.

Äärioikeistopuolueen puheenjohtaja pitää syliin ottamisesta kieltäytymistä pikkusieluisena kiusantekona.

Eduskunnan istumajärjestys on vaalikauden tärkein yksittäinen päätös, sillä se ratkaisee, ketkä edustajat näkyvät parhaiten istuntosalissa otetuissa televisio- ja lehtikuvissa ja ketkä jäävät medialehterin katveeseen.

Sekä äärioikeiston ryhmänjohtaja että puheenjohtaja haluaisivat nimensä julkisuuteen, sillä ne ovat kuluvan tunnin aikana olleet mediassa ja somessa esillä alle sata kertaa minuutissa.

Uutissirkuksen populismi- ja istumapaikka-asiantuntija Uolevi Ahosen mukaan äärioikeiston istuminen eduskuntatalon sisäpuolella ei anna äänioikeutettujen arvokkuudesta kovin hyvää kuvaa.


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.