Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Ehdokkaan päästöt olivat keskeyttää Ylen uuden vaaliohjelmasarjan

Vaaliohjelmassa raikuvan pierun päästänyt Sami Lammasniitty (rusk.) lupaa vähentää päästöjään, mikäli tulee valituksi eduskuntaan. Myös hänen vastakeskustelijakseen kutsuttu Joonas Lokalampi (tusk.) teki saman lupauksen.

Ylen Pasilan linkkitorni on vinossa metsän takana
Yleisradio selvisi ehdokkaan päästöstä lähes vaurioitta.

Lammasniityn pieru pääsi ilmoille Yle Nakkikioskin tuottaman uuden ja kohutun “Aikuisen miehen vaalisylinteri” -vaalikeskustelusarjan ensimmäisen jakson lähetyksen käynnistyessä.

“Koko studio tärähti ja osa valoista sammui. Hälytykset alkoivat soida. Sprinklerijärjestelmä laukesi. Puolueiden kannattajista koottu studioyleisö poistui varauloskäynnin kautta suhteellisen nopeasti, turvautuen toistensa apuun ja suojaten hengitystään nenäliinoilla ja irtonaisilla vaatteilla”, kuvailee katsomossa istunut Ylen uutis- ja asiaohjelmien kanavanvaihtoyksikön selausjohtaja Riku Kopsu.

Vitsinpoikanen sai päästön purkautumaan

Tilanne sai alkunsa kun väittelijät asettuivat suoran lähetyksen kirkkaisiin valoihin ja nuorehko nainen studioyleisön joukosta kiljaisi kovalla äänellä: “Kyl maar määääääki Turuus!”

Tällöin huumorin ystävänä vaalikampanjassaan profiloitunut Sami Lammasniitty sai hervottoman naurunpuuskan ja kierähti studion lattialle hohottelemaan.

“Ja tässä tiimellyksessä ehdokas Lammasniityltä pääsi aivan järjettömän kova pieru”, Kopsu kertoo.

Koska yhden puolueen puheenjohtaja alkoi heti epäillä Twitterisssä salaliittoa, jonka tarkoituksena oli estää häntä ja hänen omistamansa puolueen jäseniä piereskelemästä suorassa lähetyksessä, studiossa järjestettiin tiedotustilaisuus kun ilmanvaihto oli saatu taas toimimaan. Paikalle oli ehditty saada tärkeimpien puoluejohtajien lisäksi kolme konsulttia, turvamiehistö ja järjestyksenvalvojat.

Tilaisuuden puheenjohtajaksi siirtynyt Riku Kopsu antoi Sami Lammasniityn ensin itse kuvailla tapahtunutta:

“Tosa mää nauramaan rupesin ja täsä mää si pieremään repesin. Tua noi, mää haluan ihan ensmäitteks pyytää koko Suamen kansalta anteeks, ku täsä ny si tällai pääsi käymään. Kyl kai mää ny varmaanki viäl jatkoo pyri, jos vaa suinki mahrollist. Mut kerron jo heti, et kyl mää eruskunnas sit vähennän mun päästöi etten tollai piere enää.”

Ulosottoavustaja Sami Lammasniitty, 28, on ehdokkaana Satakunnan eli Turun pohjoisessa vaalipiirissä. Toisena väittelijänä esiintynyt myyntikonsultti Joonas Lokalampi, 32, on ehdolla Pirkanmaan eli Hämeen pohjoisessa vaalipiirissä.

“Sami kyä tuntee politiikan koukerot ja mun miälestäni se osas kumminkin tiivistää aika hyvin tän sisäpolitiikan olennaisemman ytimen nääs ja mää yhryn häneen kyä täysin.”

Puoluejohtajat: “Pierut kuuluvat meille”

Etenkin entisessä hallituksessa ja nykyisessä toimitusministeristössä mukana olevien puolueiden puoluejohtajat pitävät Lammasniityn ajatusta päästöjensä vähentämisestä populistisena. Puoluejohtajien mukaan heidän omien eduskuntaryhmiensä piereskely on niin vähäistä, että se on kuin eduskuntaryhmien pieru eduskuntatalon täysistunnossa.

“Pierut kuuluvat meille”, puheenjohtajat linjasivat kuin yhdestä suusta.

Katsojien oletetaan nauttineen yllättävän käänteen saaneesta sarjasta.

“Ilmastonmuutoksesta on tulossa yhä kuumempi vaaliteema ja jopa uuden hallituksen yksi kynnyskysymys ja tämä keskustelusarjamme jos mikä on ratkaisukeskeistä journalismia”, Riku Kopsu tiivistää ja poistuu odottamaan Bonnierin suurta journalistipalkintoa, Koura-palkintoa, Telvistä, Venlaa tai mitä niitä nyt onkaan, vaikkei olekaan ollut uuden vaaliohjelman suunnittelussa mitenkään mukana.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja, Pasila & Gilbert Granholm, päätoimittaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.