Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Kuuhunmuuttopolitiikka yhä vahvempi vaaliteema

50 prosenttia suomalaisista haluaisi muuttaa kuuhun. Loput 50 prosenttia haluaisi lähettää sinne naapurinsa. Asia käy ilmi Uutissirkuksen kuuhunmuuton kustannuksia selvittäneestä tutkimuksesta.

kuunpimennys
Kuuhun on matkaa noin 400 000 kilometriä. Silti moni on valmis lähtemään.

“Myönteisimmin naapurin kuuhunmuuttoon suhtaudutaan vuokrataloissa “, kiteyttää tutkimuksen toteuttanut Uutissirkuksen vaaliteemojen manipulointi- ja kuuhunmuuttoasiantuntija Uolevi Ahonen.

Itävantaalainen eläkeläinen Unto Virtanen, 72, vahvistaa Ahosen havainnot. Virtanen voisi jopa itse auttaa naapuriaan muutossa.

“Se Nieminen huudattaa stereoita, kolistelee pulloja ja ravaa avaamassa alaovea kavereilleen pitkin yötä”, Virtanen kuvailee.

Kruununhakalaisesta osakehuoneistosta tavoittamamme senior developement manager Valtteri Mäkinen taas haluaisi itse muuttaa kuuhun.

“Olen jo kokeillut ultrajuoksua, syvänmerensukellusta ja Mount Everestille kiipeämistä sekä osallistunut parisuhdekurssille talvisessa Alaskassa, joten kuuhunmuutto sopisi loistavasti harrasteportfoliooni”, Mäkinen arvioi.

Mäkistä vastapäätä asuva Marko Järvinen on erittäin innostunut hänen aikeistaan.

“Menisi vaan mahdollisimman pian. Voisin sitten ottaa käyttöön hänen asuntonsa, joka on paljon isompi kuin omani.”

Kuuhunmuuton veronmaksajille
aiheuttamat kustannukset puhuttavat

Kansa suhtautuu erittäin kriittisesti kuuhunmuuton kustannuksiin. Ahosen laskelmien mukaan yhden kuuhunmuuttajan kustannukset olisivat 150 – 200 miljoonaa euroa.

“Koko Apollo-ohjelma maksoi reilut 25 miljardia dollaria. Nykytekniikalla yksi kuulento voisi kilpailutuksen jälkeen maksaa noin 700 miljoonaa dollaria eli noin 617 miljoonaa euroa.”

“Tämä kaikki olisi pois suomalaisilta veronmaksajilta”, Ahonen sanoo.

Hän muistuttaa, että lentojen lisäksi kuuhunmuuttajien asuminen, ruoka ja kotouttaminen aiheuttaisivat kustannuksia, jotka voivat ylittää itse matkan hinnan.

“Myöskään työtilanne kuussa ei ole kovin hyvä, joten työperäinen kuuhunmuutto on sangen kyseenalainen ratkaisu.”

Kuuhunmuuton ongelmista
vaietaan laajasti

Kuuhunmuutto on useimmille suomalaisille puolueille tabu. Ne eivät keskustele aiheesta eikä yhdelläkään puolueella ole vielä edes kuuhunmuuttopoliittista ohjelmaa.

“Kuussa on jo nyt laajoja alueita, jonne poliisi ei mene. Vai oletteko nähneet yhdenkään avarauuslennon miehistössä poliiseja? Ei ole ihme, että kuuhunmuuttokriittisyys on rajusti voimistunut sekä USA:ssa että Suomessa, joten kyllä näistä tulee kuuhunmuuttovaalit, tuleehan?” Ahonen toteaa.

Ahosen selvityksen mukaan kuussa asuu tällä hetkellä natseja tai sitten se on juustoa.


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.