Press "Enter" to skip to content

Kotimaa

Oodista löytyi naulakko

Helsingin keskustakirjasto Oodista on tehty useita naulakkohavaintoja. Poliisin mukaan ensimmäiset havainnot tulivat kirjaston kolmannen kerroksen lastenvaunuparkin lähistöltä.

keskustakijrasto Oodi, Helsinki: lastenvaunuparkin vieressä on pystynaulakko ja kaksi vaakanaulakkoa, toisessa musta takki ja punruudullinen kaulaliina
Uutissirkuksen lukija sai naulakon tallennetuksi kännykkäotokseensa.

“Naulakot pysyttelivät rakennuksen Töölönlahdenkadun puoleisella seinustalla. Ne vaikuttivat aroilta eivätkä juurikaan ottaneet kontaktia ihmisiin tai ihmiset niihin”, vahvustaa kenttäjohtaja Vesa Rinnetmaa Helsingin poliisin kaupunkikuva- ja estetiikkaosastolta.

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautunut Kasper Tommosjoki kuvasi naulakon lastenvaunuparkin vieressä. Uutissirkuksen arkkitehtuuri- ja -asiakaspalveluasiantuntija Uolevi Ahonen on onnistunut tunnistamaan naulakon.

“Kyseessä on nuoren tai keski-ikäisen muotoilijan suunnittelema pystynaulakko, joka on ehkä joutunut laumastaan erilleen”, Ahonen sanoo.

Yhdeksälle takille mitoitettuja pystynaulakoita kirjastossa havaittiin kaikkiaan neljä, mutta niistä ensimmäisen lähistöltä löytyi myös kaksi 16 takin vaakanaulakkoa. Kaikki naulakot olivat mustia ja ne sijaitsivat kolmannen kerroksen lastenvaunuparkin lähettyvillä.

Naulakot eivät ehtineet aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa arkkitehtonisille elämyksille, etenkään koska niissä oli ripustettuna vain yksi takki, yksi rukkanen ja yksi reppu.

Myös Oodin toisen kerroksen varattavissa työtiloissa on nähty pystynaulakkoja.

Ahosen havaintojen mukaan Oodin asiakkaat liikkuvat rakennuksessa mieluiten otsa hiessä paksut talvitakit yllään.

“Voi tietysti olla niinkin, että he pitävät ulkovaatteensa, reppunsa, matkalaukkunsa ja ostoskassinsa koko ajan mukanaan, koska eivät havaitse naulakoita tai koska ne eivät ole vartioituja.”


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.