Press "Enter" to skip to content

Talous

Vahva epäily: eläkeläinen kieltäytyi puhelinmyyjän vitamiineista

Päijäthämäläisen 87-vuotiaan naisen epäillään kieltäytyneen tilaamasta lisäravinteita, vaikka puhelinmyyjä on soittanut hänelle kuluvan vuoden aikana vähintään kerran viikossa.

sormi painaa kännykän luuri-kuvaketta, taustalla postiluukku, josta on putoamaisillaan vaalea maksikirje
Eläkeläinen onnistui myös auttamaan naapurustoaan perumaan jo tehtyjä lisäravinnetilauksia.

Lahden lähistöllä asuva Siiri Mäkinen vahvistaa sanoneensa myyjälle ei ja perustelee toimintaansa omilla ruokailutottumuksillaan.

“En tarvitse lisiä. Syön monipuolisesti, liikun päivittäin ja otan talvella aamuisin lusikallisen konjakkia”, hän sanoo.

Pohjois-Euroopan lisäravinnekauppiaiden keskusliitto on erittäin huolissaan Mäkisen terveydentilasta.

“Lihakset surkastuvat. Luut haurastuvat. Sattuu ja kolottaa. Liikuntakyky katoaa. Näkö huononee. Ja kuulo. Ilman tuotteitamme häntä uhkaa varma ja kitulias kuolema”, keskusliiton toimitusjohtaja Connie Andersson arvioi.

Jatketun törkeän vitamiinitilauksesta kieltäytymisen pääsyynä Andersson pitää Mäkisen muistisairaudettomuutta.

“Siiri Mäkisen puhelinnumero on ilmeisesti hänen vanhahtavan etunimensä vuoksi päätynyt tietokantaamme, vaikka hänellä ei ole alzheimeria tai dementiaa.”

Mäkinen on aiheuttanut lisäravinnekauppiaiden keskusliiton jäsenyrityksille menneenä talvena muitakin vastoinkäymisiä.

“Hän on ruvennut neuvomaan tuttaviaan tilausten perumisessa. Hänen vinkkinsä ovat levinneet puskaradion kautta naapurimaihin asti”, Andersson kertoo.

Pahin tapaus sattui viime tammikuussa. Puhelinmyyjä oli kolmella peräkkäisellä puhelinsoitolla onnistunut kauppaamaan yhdelle ja samalle ruotsalaiselle eläkeläiselle kolme lisäravinnetilausta, mutta Mäkisen ohjeiden avulla vanhus kykeni perumaan ne jo samana päivänä.

“Siinä ei auttanut mikään, vaikka laitoin myös oman arvovaltani peliin ja soitin tilauksen perujalle pitkän puhelun. Hän kieltäytyi silti. Että voikin oma äiti käyttäytyä poikaansa kohtaan tuolla tavalla.”


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.