Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Terroriteon yritys kauppakeskuksessa: Poliitikko yritti tartuttaa vaarallista vaalikuumetta

“Terroriteon tunnusmerkit täyttyvät, koska hyväuskoisia äänestäjiä houkuteltiin poliitikon läheisyyteen ilmaisella makkaralla ja katteettomilla lupauksilla veronalennuksista” arvioi kenttäjohtaja Teppo Alakoski Itä-Vantaan poliisista.

lapsi istuu rattaissa, taustalla puolueiden telttoja ja vaalipalloja
Viranomaisten tutkimusten mukaan vaalikuumetta on perinteisesti levitetty ilmapallojen avulla.

“Vaalikuumetta oli säilöttynä myös paikalla jaetuissa ilmaisissa muoviämpäreissä, joista sitä pääsi tarttumaan lähellä olleisiin äänestäjiin litrakaupalla. Jostain syystä nämä teot toistuvat neljän vuoden sykleissä.”

Silminnäkijöiden mukaan poliitikko levitti vaarallista ja helposti tarttuvaa vaalikuumetta aggressiivisesti vantaalaisen kauppakeskuksen aulassa. Uhrit kertovat oireiden alkaneen välittömästi poliitikon avattua suunsa.

”Tuli sellainen euforinen hyvän olon tunne, mutta sitten alkoi hiki kihota otsalle ja olo muuttui jotenkin epätodelliseksi, että eihän tämä voi olla totta”, kertoo paikalta viime tipassa vaikeasti hortoillen poistunut vanhempi mies, joka ei halua nimeään tai puoluekantaansa julkisuuteen.

Onneksi paikalla olleiden joukossa oli asioista ymmärtäviä ja ensiapua osaavia ihmisiä, jotka alkoivat kysellä valtion meno- ja tuloarviosta sekä sote-ratkaisusta ja koulutusleikkauksista. Tällöin poliitikon omatunto oli ilmeisesti ruvennut heikentämään vaalikuumeen vaikutusta.

“Poliitikossa lienee käynnistynyt jonkinlainen ennennäkemätön allerginen reaktio, jolloin aloitettu terroriteko hyytyi alkutekijöihinsä. Paikalle hälytetty biohazard-ambulanssi korjasi poliitikon ja hänen ämpärinsä ongelmajätelaitokselle jatkohoitoon. Tekopaikka on tällä hetkellä eristetty ja odottaa puhdistusoperaatioita”, Alakoski kertoo.

Vaalikuumetta on aikaisemmin yritetty levittää julisteilla, maksetuilla somekirjoituksilla sekä normaalina pisaratartuntana ehdokkaiden puheen seassa. Kenttäjohtaja Alakoski varoittaa, että kauppakeskuksesta tavattu poliitikko on osa laajempaa ilmiötä.

“Hallituspuolueet ovat määrätietoisesti levittäneet vaalikuumetta toukokuusta 2015 lähtien opposition keskuuteen ja nyt vaalien alla myös omiin kannattajiinsa.”

Teksti: Martta Åkerblom, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.