Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Hyvin toimeentulevien puolue haluaa kaventaa tuloeroja

”On kohtuutonta vaatia uraihmistä pärjäämään 75 000 eurolla vuodessa. Se ei ole ihmisarvoista elämää. Haluamme tähän muutoksen, ja näemme, että valittavana on kaksi polkua”, sanoo uutta puoluetta pystyttävä Anna Harvanto.

lapsi, edessään lattialla runsaasti kolikoita
Lukuisat lapsiperheet ovat tänäänkin verotusjärjestelmän avustamana rohmunneet parempituloisten rahoja omaan käyttöönsä.

Harvannon mukaan noin 150 000 euroa vuodessa tienaavat ovat järkyttävässä tulokuopassa, sillä ahneet lapsiperheet vievät heidän bruttotuloistaan veroina lähes puolet.

Kotihoidontuen määrään hirmustunut poliittisesti aktiivinen hipsterijoukko on lähtenyt innokkaasti tukemaan Harvannon ajatuksia. Tavoitteena on tasapäistää sosioekonomisia eroja ja tuoda kirkas viina maitokauppoihin. ”Verta pakkiin”, on puolueen puolileikkisä vaalislogan.

Lapsettomat nettoveronmaksajat
eivät halua enää uhrautua

Hyvin toimeentulevien yhdistys on parhaillaan keräämässä kannattajakortteja uuden dynaamisen puolueen perustamiseksi. Hyvin toimeentulevien puolue houkuttelee riveihinsä kantakaupungeissa asuvia nuoria, lapsettomia uraohjuksia, jotka kokevat olevansa yhteiskunnassa nettoveronmaksajia.

Tuleva puolue eli HTTP sai alkunsa internetin keskustelupalstalla velloneesta eriarvoisuuskeskustelusta. Nokikkain olivat koti-isät ja heidän johtajavaimonsa, jotka eivät isien mukaan osallistuneet täysimääräisesti kotitöihin. Virtuaaliriita sai valtakunnallista huomiota, kun energiayhtiö Oikosulun toimitusjohtajana työskentelevä Anna Harvanto twiittasi kesken hektisintä tilinpäätöskautta oman näkökantansa asiaan ja sai feministitkin itkemään.

Twiitti, jota emme tässä kuitenkaan julkaise, syöksi Harvannon itseaiheutettuun työttömyyteen, jonka aikana hän päätti tehdä yhteiskunnan vääristyneille rakenteille ”jotakin radikaalia.”

”Perustin hyvin toimeentulevien yhdistyksen, koska uskon tasa-arvoon elämän kaikilla osa-alueilla. Mielestäni on pöyristyttävää, että lastenvaunujen kanssa saa matkustaa julkisilla ilmaiseksi. Lisäksi olen sitä mieltä, että nelirattaiset vaunut kuuluisivat joka tapauksessa lähinnä moottoriteille. Myös lapsilisät tulee lakkauttaa, koska ei niitä lapsettomillekaan makseta”, Harvanto julistaa paikallislehden lukijapalautepalstalla.

Vastikkeettomat tuet pois, koulutus
ja terveydenhoito maksullisiksi

Yksi vaihtoehto on, että lapsiperheiden vastikkeettomat tuet eli asumis-, toimeentulo- ja kotihoidontuet tulisi poistaa. Toinen vaihtoehto on hieman sallivampi: jokaiselle lasta odottavalle naiselle tai perheelle maksetaan 21 600 euron könttäsumma raskauden jatkuttua yli kolme kuukautta. Tämä olisi ainoa tuki, mitä lapsenteosta myönnettäisiin.

”Jos lapsesta tulee 18-vuotiaana ahkera veronmaksaja, summaa ei takaisinperitä. Mikäli lapsi osoittautuu vialliseksi eli rötöstelee tai syrjäytyy, vanhemmat ovat velvollisia maksakaan valtiolle tuen takaisin. Ehkäpä siinä mietittäisiin kaksi kertaa, kannattaako riski ottaa”, Harvanto puhkuu.

Summalla jokainen kattaisi lapsensa koulutuksen ja terveydenhoidon. Halutessaan koko summan voi tietenkin sijoittaa osakkeisiin, mutta tällöin on hyvä varmistaa oma takaisinmaksukyky.

Harvanto sanoo, että moni kaupunkilaissinkku on kiittänyt häntä rohkeasta ulostulosta.

”Toivotamme kaikki kynnelle kykenevät tervetulleiksi mukaan puoluetoimintaan. Liittymiselle on ehtona vain se, että hankkii sterilisaation.”

Teksti: Helena Lummekivi, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.