Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta

Suomen uusi wau-strategia kieltää julkisen negatiivisuuden

Kansallinen Wau-strategia astunee voimaan jo vuodenvaihteessa.

Mopoauto ja puu ottavat toisistaan mittaa
Arkistokuvamme ei liity tapaukseen.

Strategian avulla Suomi nostetaan suurvallaksi niin elinkeinoelämässä, kansallisessa hyvinvoinnissa, toisista huolehtimisessa, yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, kansalaisaktiivisuudessa, oikeellisessa ja totuudellisessa journalismissa kuin maajoukkuehiihdossakin. Kiellettyjen aineiden käytön sijaan Wau-strategiassa kielletään kaikki kielteinen.

Uutissirkuksen haastatteleman valtion virkakoneistokeskuksen (VVKK) erikoisasiantuntijan Natalia Luoma-ahon mukaan Wau-strategia on ennennäkemätön innovaatio ja poliittinen päätös:

“Synkkyyteen taipuvaiset suomalaiset sielut määrätään lausumaan ääneen ‘Wau!’ jokaiseen mediassa julkaistuun ehdotukseen. Kielteistä palautetta kielletään antamasta. Sen voi jokainen jupista itsekseen omissa nurkissaan, jos aivan pakko on”, Luoma-aho avaa strategian keskeistä sisältöä.

Median merkitys tullee siis entisestään korostumaan tulevina vuosina.

satiiriämpäri 2019

“Olennaista on, että mediat vuodenvaihteesta asti sitoutuvat julkaisemaan vain sitä, mikä on pelkästään totta tai muuten vain parasta kuultavaa koko kansalle”, Luoma-aho korostaa.

“Wau.”

Teksti: Eino Laine, satiiriämpärikilpailija

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 29.10.2018: Suomeen pitää saada wau-strategia, virkakieleksi englanti ja kansanäänestys arvoista – Näin EK:n tilaama raportti lisäisi Suomen vetovoimaa

Tämä teksti on mukana Satiiriämpäri 2019 -kirjoituskilpailussamme. Osallistu sinäkin!


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.