Press "Enter" to skip to content

Aseet ja neuleet

Museo antaa nuorisolle väärän käsityksen talvisodasta

Tykistömuseo on antanut koululaisille talvisodasta mielikuvia, jotka saattavat vähentää nuorten intoa käynnistää uusi sota Venäjää vastaan.

Tykistömuseon työpajoissa osa oppilaista on voinut saada sellaisen käsityksen, että sodassa voi kuolla. Myös haavoittuminen tuodaan esille yhdellä tehtävärastilla.

Vaikka koululainen pääseekin itse tähtäämään kiväärillä, lähettämään kirjeitä rintamalle, syömään pakista ja ihastelemaan pikkulottia, on jo syntynyttä väärää mielikuvaa vaikea oikoa.

Myös joidenkin koulujen historiantunneilla esille otettu suomalainen 1930-luvun ulkopolitiikka on omiaan karsimaan talvisotaan liittyvää innostusta.

Talvisota niukasti esillä

Kaiken kaikkiaan talvisotaa ylistetään tällä hetkellä synnytyslaitoksilla, neuvoloissa, päiväkodeissa ja ala- ja yläkouluissa aivan liian vähän. Esimerkiksi maastokuvioidut tutit ja taaperoiden vaatteet eivät vieläkään kuulu äitiyspakkaukseen.

Hämeenlinnan yhteiskoululaisetkin pääsivät tykistömuseoon juhlimaan talvisotaa vain yhdeksi päiväksi. Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan tuossa ajassa koululaiset tuskin oppivat kirjoittamaan talvisotaa isolla alkukirjaimella.

Media on pyrkinyt johdonmukaisesti vaikenemaan talvisodasta. Ilta=Sanomat on ottanut talvisota-liitteestään vasta kolme painosta, ja Google-haullakin talvisota-sana tuottaa vain 278 000 osumaa.

Lue myös:
Nuoret haluaisivat uuden talvisodan

Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2024 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme. Niin ja semmoista vielä, että Mastodonissakin ollaan.