Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Hallitus aikoo pysäyttää ilmastonmuutoksen järeillä keinoilla – Tavoitteena täysin ilmavaivaton yhteiskunta

Suomi aikoo kieltää piereskelyn maailman ensimmäisenä maana. Kieltoon päädyttiin, koska Suomen pitää tehdä kaikkensa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hallitus saavutti asiasta laajan konsensuksen varhain viime yönä.

kerrostalosta tulee punaista höyryä
Hallituksen infrapunakameralla toteuttamat testit kertovat, että kaupungeissa ihmisten ilmavaivapäästöt ovat huomattavasti suurempia kuin maaseudulla. Kuva Helsingin Kluuvista.

“Nautojen suolistossa syntyvä metaani on toki erittäin voimakas kasvihuonekaasu, mutta tutkimustemme mukaan lehmät eivät opi uusia tapoja niin helposti kuin ihmiset”, arvioi pääministeri Juha Sipilä (kesk.), joka on juuri palannut Jari Lepän (kesk.) navetasta tekemästä tilanneanalyysia.

Päästöhavainnoinnista potkua suomalaisyrityksille

Oululaiset teknologiayritykset ovat ryhtyneet kehittämään sensoria, joka saadaan toimimaan kännykkäsovelluksen kautta kaikkien suomalaisten läheisyydessä. Tekniikkaa voidaan helposti hyödyntää maailmanlaajuisesti.

“Hajusensori paljastaa syyllisen erehtymättä, joten päästelijän on ihan turha näytellä viatonta”, oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) linjaa ja on innoissaan päästessään suunnittelemaan ilmastorikoksista langetettavia vapausrangaistuksia.

Lentokentillä ja rautatieasemilla otetaan käyttöön pierukoirat, joiden koulutus on jo alkanut. Pierukoiraa eivät hämää edes ns. hiljaiset hiihtäjät, eli salakavalat äänettömät tuhnu- ja agenttipierut.

Tienvarsien uudet pierupeltipoliisit paljastavat infrapunakameroiden avulla ilmavaivojen aiheuttaman ajoneuvojen sisä- ja ulkopuolisen lämpöväreilyn.

Hallitus pääsi pitkään jatkuneissa neuvotteluissa lopulta yksimielisyyteen myös eläinten metaanipäästelyn hyödyntämisestä vienninedistämisessä.

“Jonkinlaiset pöristimet tai propellit kotieläinten ilmapäästöjen talteenottoon tarvitaan, mutta ei vielä ei ole selvää, minne ne asennettaisiin. Selvää vientipotentiaalia toki niilläkin”, elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) toteaa.

Ratkaisut eivät vielä lopullisia

Uutissirkuksen haastattelemien hallituslähteiden mukaan kaikilta toimenpiteiltä kuitenkin vältytään, mikäli Yhdysvallat ei vetäydykään Pariisin ilmastosopimuksesta eivätkä Australia, Saksa ja Ylä-Udmurtia aiokaan jatkaa kivihiilivarantojensa hyödyntämistä entiseen tapaan.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan ensiarvoisen tärkeää ilmastonmuutoksen torjumisessa olisi, että joku muu tekisi jotain jollekin.

Väljiin housuihin pukeutunut ulkoministeri Timo Soini (sin.) arvioi eilen lahkeet lepattaen, että ainakaan hallituksen ei pitäisi säädellä ainakaan hänen päästöjään.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset yllättivät hallituksen täydellisesti vajaat kaksi viikkoa sitten, kun IPCC:n ilmastopaneelin raportti kehotti ihmiskuntaa nykyistä huomattavasti rajumpiin päästöleikkauksiin kiireellisellä aikataululla.

Teksti: Sirkku Selander, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja

Lue Uutissirkuksesta myös:
13.10.2016: Parvekepiereskely puhuttaa taloyhtiöitä

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 19.10.2018: Ulkoministeri Soini kutsuu IPCC:n ilmastoraportin synnyttämää keskustelua hysteeriseksi höpinäksi – ”Valtion ei pidä meitä pakottaa luontoa suojelemaan”
HS 14.10.2018: Brittiviljelijöillä riuskat ratkaisut ilmastomuutokseen
HS 9.10.2018: Uudessa ilmastoraportissa vaaditaan ennennäkemättömiä tekoja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.