Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Eduskunnan selkeä äänestystulos: Hallituspuolueen kansanedustaja ei saa päättää oman kehonsa toiminnasta

Erityisesti aivojen käytöstä päättäminen on rajattu pois hallituspuolueiden kansanedustajien oikeuksista. Eduskunta äänesti tänään asiasta selkein luvuin 100 – 60.

eduskuntalo, edustalla muutama ihminen
Politiikan kulissina oli eduskuntatalo.

“Mikäli edustaja haluaa käyttää aivojaan erityisen runsaasti, hänellä on mahdollisuus painaa poissa-nappia, vaikka olisikin läsnä”, Uutissirkuksen demokratia- ja teatteriasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

Näin toimivat kokoomuksen Jaana Pelkonen ja Saara-Sofia Sirén, koska ei-äänen olisi katsottu ilmaisseen, että he eivät hyväksy kokoomuksen edustamia arvoja.

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli tyytyväinen äänestyksen tulokseen. Ylelle antamansa lausunnon mukaan Orpo kykeni ymmärtämään puolueensa läsnäolijoina istuneita poissaolleita kansanedustajia, koska “tähän asiaan kytketään muita asioita, jotka eivät liity millään tavalla tähän”.

Hallituspuolueissa oli siis täydellinen epäselvyys siitä, mistä eduskunta oikeastaan äänesti. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan äänestys ei koskenut ulkoministeri Timo Soinin (sin.) vaan koko hallituksen nauttimaa luottamusta.

Aiemmin tällä vaalikaudella hallituspuolueiden kansanedustajat ovat saaneet päättää aivojensa käytöstä yhden kerran. Tuolloin äänestys koski oikeutta myydä lonkeroa Suomen jokaisessa tienristeyksessä. Pääministeri Juha Sipilä oli poissa äänestyksestä syystä (vl) tai toisesta.

Timo Soinin luottamuksen mittauttaminen sai alkunsa hänen abortinvastaisista lausunnoistaan. Soini kiistää lausuntojensa olevan osa sinisen tulevaisuuden vaalikampanjaa, joten ne ovat osa sinisen tulevaisuuden vaalikampanjaa.

Lue Uutissirkuksesta myös:
1.3.2018: Juha Sipilä: Hallitus kaatuu, jos edustajat alkavat ajatella itse

Teatteriarvioita muissa aviiseissa:
Yle 21.9.2018: Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen äänin 100–60 – Orpolta synninpäästö äänestämättä jättäneille kokoomuslaisille: “Hyväksyin sen”


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.