Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Selvityksemme paljastaa: Sipilän pakolaislausunto perustui tilastoihin

Uutissirkus sai käyttöönsä akuuttiin pakolaisongelmaan liittyvän tilaston, johon pääministeri Juha Sipilän (kesk.) viime viikolla esittämä ja kaikki tulevat lausunnot perustuvat.

pääministeri Sipilä hieroo leukaansa vasemmalla, mutta tv-kameran rintamasuunta on oikealle
Jo tämä arkistokuvamme kertoo karua kieltään: Sipilä on vasemmalla, mutta TV-kameraa enemmän kiinnostava kannatusprosentti oikealla.

Tilaston luvut ovat karua luettavaa ja niistä voidaankin paljastaa vain pieni kakkara kovinta ydintä.

Tilastosta käy ilmi, että keskustan kannatus oli kevään 2015 eduskuntavaaleissa 21,1 ja sosialidemokraattien 16,5 prosenttia. Viimeisimmässä eli elokuun HS-gallupissa keskustan kannatus on 15,5 ja sosiaalidemokraattien 21,7 prosenttia.

“Tämä ei yksinään ei vielä aiheuttaisi paineita pakolaiskannanottoihin, mutta koska perussuomalaisten kannatus on noussut lähelle kymmentä prosenttia, mielipide on täytynyt muodostaa uudelleen”, Uutissirkuksen vaali- ja vaalikarja-asiantuntija Uolevi Ahonen sanoo.

“Tilanne on nyt täysin toinen kuin syksyllä 2015. Silloin pääministerillä oli sylissään ennen näkemätön pakolaismäärä ja perussuomalaiset istuivat hallituksessa. Nyt pakolaisia on tulossa minimaalisen vähän, mutta perussuomalaiset antavat kaikki omat lausuntonsa oppositiosta käsin.”

“Plusmerkkinen humanitaarisuuskerroin onkin nyt ikään kuin uudestisyntynyt miinusmerkkisenä”, Ahonen avaa aritmeettista tilannetta.

“Turhien spekulointien välttämiseksi todettakoon vielä se, että Kempeleen-koti on jo aika päiviä sitten pilotoitu uuden omistajansa sijoituskuoriaisiksi, joten ei siitä nyt sen enempää”, pääministeri Juha Sipilä lisää alkaneen syyskauden sote- ja maakuntakiireiden keskeltä.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja

Aiheesta muissa aviiseissa:
IL 3.9.2018: IL selvitti: Pääministeri Sipilän maahanmuuttolausunto saa osin tukea tilastoista


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.