Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Suomalaiset riensivät auttamaan suomalaisia

Maaseudulle johtaville väylille on syntynyt kilometrien jonoja, kun suuret ihmisjoukot ovat kiirehtineet auttamaan kuivuudesta kärsiviä maanmiehiään.

heinäpaali monitoimikoneen kourassa
Jari Tuuraniemi leikkasi takapihansa nurmikon, jotta saattoi lahjoittaa heinäpaaleja viljelijöille.

Oman maan kansalaisten auttaminen on ollut viime vuodet täysin pysähdyksissä, koska vieraiden maiden kansalaisten auttamisen lopettamisesta keskusteleminen on vienyt sadoiltatuhansilta ihmisiltä kaiken liikenevän ajan.

Myös lahtelainen laitosmies Jari Tuuraniemi säntäsi kotimaisten maanviljelijöiden avuksi heti lauantaina.

“Luin netistä pääministerin linjauksen, että maatalouden tukemisessa voitaisiin tukeutua tällaisena katovuonna kuluttajien vapaaehtoisuuteen. Kaupassa kun yritin maksaa olutsalkustani lisähintaa, kassa ei kuitenkaan voinut ottaa sitä vastaan. Niinpä nostin automaatista 300 euroa, ajoin maaseudulle ja heti kun näin pellon laidassa kuivuuden nujertaman viljelijän, ojensin hänelle 20 euron setelin.”

“Koska minulla ei ollut kovin paljon säästöjä jaettavaksi, paalasin takapihani nurmikon ja lahjoitin myös sen viljelijöille.”

Aiemmin Tuuraniemi on auttanut mm. pienituloisia eläkeläisiä, rikkinäisistä perheoloista tulevia nuoria, parisuhdeväkivallasta kärsineitä naisia ja asunnottomia päihdekuntoutujia.

“Nuo kaikki puuhat lähimmäisten hyväksi keskeytyivät vuonna 2015, kun näin uutisista, että Suomeen saapui turvapaikanhakijoita”, Tuuraniemi kertoo.

Kylätiepartiot alkavat
parantaa turvallisuutta

Kemin seudulla on jo perustettu ensimmäiset kylätiepartiot. Ne ilmoittavat haluavansa suojella suomalaisia katovuoden aiheuttamalta uhalta partioimalla maaseudulla.

“Jos näemme että viljelijän rehut ovat loppumassa, riennämme apuun”, kylätiepartioidean isä Sampo Takahuhta sanoo.

Pääministeri lupasi kotinsa
viljelijöiden käyttöön

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aikoo auttaa maanviljelijöitä luovuttamalla kotinsa heidän käyttöönsä. Hän kertoi Uutissirkukselle voivansa majoittaa noin 20 maanviljelijää. Sipilä sanoo, että hän voi majoittaa viljelijöitä ainakin pääministerikautensa loppuun asti.

Lue Uutissirkuksesta myös:
21.3.2016: Karjalan evakko oli saada rantatontin

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 1.9.2018: Pääministeri Sipilä esitti Ylen Ykkösaamussa ruuan hintaan vapaaehtoista lisää maatalouden tukemiseksi


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.