Press "Enter" to skip to content

Politiikka

SDP löysi itselleen karismaattisen esikuvan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei kuitenkaan voine työkiireidensä vuoksi ryhtyä SDP:n ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleissa.

Sauli Niinistö näkyy puhelimen näytössä
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli palamaisillaan kiinni monen puhelimen näyttöön jo tammikuisen vaalikampanjansa aikana

Niinistö nousi puolueväen puheenaiheeksi SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vaasassa, koska Antti Lindtmanin (sd.) mukaan hauki on kala.

Sosialidemokraattinen puolue on jo pitkään kärsinyt riittävän karismaattisen keulahahmon puutteesta. Puolueella on ollut viime aikoina pulmia myös tärkeimmän tavoitteensa määrittelyssä, koska sen edellinen päämäärä eli kahdeksan tunnin työpäivä saavutettiin sata vuotta sitten.

Tällä hetkellä SDP:tä johtaa Antti Rinne.

Moni demari siirtyi Sauli Niinistön taakse vuoden 2012 presidentinvaaleissa kun äänesti tätä hänen seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi. SDP:llä oli sekä vuoden 2012 että 2018 presidentinvaaleissa omakin ehdokas, mutta kukaan ei enää muista heidän nimiään.

Sauli Niinistön nostaminen tapetille on osa SDP:n eduskuntavaalikampanjaa.

Kalajuttuja muissa aviiseissa:
Demokraatti 23.8.2018: ”Jos presidentti kaataisi työmarkkinasopimuksia, kritiikkiin olisi aihetta. Nyt näin ei ole.” – Lindtman siteerasi kalarunoa ja puolusti presidentti Niinistöä


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.