Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Robottirehtori alkaa kerätä dataa, jonka avulla tekoäly oppii johtamaan Tampereen yliopistoa

kuplavolkkarin moottori
Robottirehtori on uuden kehityksen moottori. Siinä on 1285-kuutioinen ilmajäähdytteinen emolevy. Yhdistyneessä Tampereen yliopistossa robotti pystyy itsenäiseen päätöksentekoon sekä Kalevassa, Hervannassa että Kaupissa.

Tampereen teknillisen yliopiston kehittämä autonominen rehtori esitellään suurelle yleisölle ensi syksynä, kun sen on määrä edetä Hervannasta Kalevantielle tekoälyn ohjauksessa.

Projektin tavoitteena on kehittää tekoälyn avulla itsenäisesti ilman yliopiston hallitusta tai konsistoria valtiovarain- ja opetusministeriössä etenevä autonominen robotti, jota voidaan käyttää kaikissa johto- ja hallintotehtävissä.

Robotti pystyisi myös luovimaan sulavasti pörssiyritysten johtoryhmien liepeillä ja hankkimaan niiltä rahoitusta yliopistolle.

Robotti pääsee tositoimiin ensi tammikuussa, kun Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu yhdistyvät yhdeksi korkeakouluksi.

Robotin laskentateho ylittää reilusti uuden Tampereen yliopiston elollisten päätöksentekijöiden laskentatehon. Sen sovelluksista tärkein on taulukkolaskentaohjelmisto. Antureidensa avulla robottirehtori näkee taloudelliset esteet ja yliopistolla tarvittavat leikkaukset tarinallisen itsetehostuksen seasta jo matkan päästä. Se kertoo myös professoreiden ja muun opetushenkilökunnan nopeudet, suunnat ja karsintamahdollisuudet.

Mikäli robottirehtoreita otetaan samoin tein käyttöön 200 kappaletta, suuri osa Tampereen yliopiston tarjoamasta opetuksesta voidaan toteuttaa täysin ilman muuta henkilökuntaa.

Robotti on varustettu myös kopiokoneen paperitukosten korjaussovelluksella sekä automaattisella rahoitushaku- ja matkalaskujen kirjoitusjärjestelmällä, joten yliopiston palkkalistoilla olevien tohtoreiden määrää voidaan vähentää ilman että heidän eniten aikaa vievien työtehtäviensä suorittaminen kärsii.

Uutissirkuksen hallintosiiven käytäviltä ja kahvihuoneista keräämien huutojen ja kuiskausten mukaan yhdistyvien korkeakoulujen aiemmat, nykyiset ja tulevat rehtorit ja muut hallintoelimet vastustavat hanketta.

Robotiikasta muissa aviiseissa:
AL 29.5.2018: Tampereella tehdään historiaa: TTY:n robottivene laskettiin virallisesti vesille – keskiviikkona se alkaa kerätä dataa, jonka avulla tekoäly oppii ohjaamaan alusta


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.