Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Hallitus arvioi: juliaaninen kalenteri vähentäisi Sote-paineita

Mikäli Suomi alkaa käyttää gregoriaanisen kalenterin sijasta juliaanista, Sote-ratkaisun päätöksentekoon saadaan 13 vuorokautta lisäaikaa ja maakuntavaalit voidaan pitää ajallaan.

meren rannassa lunta, pelastusrengas ja tammikuisena pilvien takaa haaleana hohtava aurinko
Juliaanisen ajanlaskun päivämäärät kulkevat lähes kaksi viikkoa gregoriaanisen jäljessä, joten kalenteriuudistus sopii mitä erinomaisimmin sote- ja maakuntauudistuksen pelastajaksi.

Hallitus päättää kalenterin vaihtamisesta viimeistään tänään heti kun se on ehtinyt olla kuulematta ketään asiantuntijaa.

Juliaanisesta kalenterista ja päivämäärävaihdoksista on maassamme jo aiempia kokemuksia. Juliaaninen kalenteri oli Suomessa käytössä viimeksi vuoden 1753 helmikuussa. Kun Suomi tuolloin ryhtyi viimeisenä Länsi-Euroopan maana käyttämään gregoriaanista kalenteria, siirryttiin suoraan helmikuun 17. päivästä maaliskuun ensimmäiseen.

Jos Sote-ratkaisua ja maakuntapäätöksiä ei saada tehdyksi viimeistään heinäkuun alussa, maakuntavaalien ajankohta siirtyy ja Suomi tuhoutuu.

“Maakuntavaalit on pakko järjestää 28. lokakuuta senkin takia, että olemme julkaisseet Youtube-videon, jossa tuo päivämäärä näkyy ja joka on saanut jo lähes yli kolme katsojaa”, kertoo maakunta- ja soteuudistuskehunnan vanhempi tubetusasiantuntija Leni Riefenstahl Jr.

Mikäli kalenterinvaihdoksen tuomat lisäpäivät eivät riitä, juliaanisen kalenterin mukaisena heinäkuun ensimmäisenä päivänä voidaan myös tarvittaessa muuttaa Suomen aikavyöhykettä tasatunnein.


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.