Press "Enter" to skip to content

Kulttuuri , Uusimmat

Keski-ikäinen mies kiinnostui Ylen lastenohjelmista

kaukosäädin ihmisen kädessä
Kaukosäädin oli kirvota miehen kädestä, kun hän sai tietää, että hänellä ei ole enää mahdollisuutta katsella televisiosta ohjelmaa, jota hän ei koskaan aiemminkaan ole katsonut.

Tapaus sattui Twitterissä myöhään viikonloppuna, kun mies sai tietoonsa, että Yleisradio siirtää yhden lastenohjelmasarjan Yle Areenasta Elävään arkistoon.

Koska Yle ilmoitti siirron syyksi ohjelman sisältämän stereotyyppisen intiaanihahmon, mies joutui keskeyttämään tavanomaiset viikonloppuaskareensa (24 x 0,33 l), kirjoittamaan 38 aiheeseen liittyvää twiittiä ja avaamaan niiden lähettämistä varten 12 uutta Twitter-käyttäjätunnusta.

Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun lapseton suomalainen keski-ikäinen mies kiinnostui Yleisradion lastenohjelmista niin paljon, että suostui käsittelemään niitä twiiteissään.

Mies voi olosuhteisiin nähden hyvin, sillä häntä on hoidettu koko lauantai ja sunnuntai sekä somessa että useilla erilaisilla keskustelupalstoilla. Aiemmin hän on joutunut kertomaan mielipiteensä Yleisradiosta vain kahdesti.

“Kerran kun huomasin nettiuutisen kertovan ohjelmasta, jossa näyttelijä esitti Mannerheimia ja toisen kerran jo aiemmin, kun havaitsin lööpistä, että näyttelijä ei esittänytkään Mannerheimia vaan hänen tilallaan oli nukke“, kertoo Helsingin kantakaupungista tavoittamamme mies, joka haluaisi nimensä ja kuvansa julkisuuteen.

Yleisradiolla on aiempaa kokemusta intiaanipäähineiden käytöstä myös asiaohjelmissa, joten tilanne on yhtiölle arkaluontoinen.

Aiheesta muualla:
Yle 28.4.2018: Yle vastaa: Miksi Herra Heinämäen Lato-orkesteri siirtyy Ylen Elävään arkistoon?
HS 28.4.2018: Yle hyllytti Pikku Kakkosen lasten­ohjelman loukkaavaksi koetun hahmon takia


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.