Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Harkimon ja Väyrysen maailmanympäripurjehdus saa laajaa kannatusta

purjevene menee vasemmalle, moottorivene oikealle
Veneilyharjoituksista saamamme kuvat antavat aiheen olettaa, että Harkimo ja Väyrynen kiertävät maapallon siten, että he lähtevät purjehtimaan oikealle, ja Jungner siten, että etenee huoltoveneellä vasemmalle.

Perinteisten puolueiden ulkopuolelle ankkuroituneet Harry Harkimo (ex-kok.) ja Paavo Väyrynen (kesk., ex-kans., kans.) yhdistävät voimansa asettautumalla samaan veneeseen. Hanke käynnistyy heti kun myrkkymaalit ovat kuivuneet.

Toimitusjohtaja Mikael Jungner (ex-sd.) on organisoimassa valtakunnallista tukiliikettä, jotta Hjallis ja Paavo saataisiin nopeasti ja varmasti liikkeelle. Nimien- ja rahojen keruu on jo lähtenyt vauhdikkaasti alkuun.

“Uskon vakaasti, että saamme helposti yli puolet Suomen kansasta tukemaan tätä ikimuistoista tapahtumaa”, ex-puoluesihteeri Jungner toteaa.

Aikaisemmin rahoituksen suhteen oli vaikeuksia lähinnä siksi, että Väyrynen ei ollut halukas luopumaan suurehkoista mukivarastoistaan. Harkimo taas ei halunnut ottaa kontolleen riskiä siitä, että Jokerien rahoittajat eivät olisikaan ostaneet rekkakuormallista hänen repimiään pelihousuja.

Työnjako lähes selvä

Maailmanympäripurjehduksen työnjako on Väyrysen mukaan lähes lukkoonlyöty.

“Minä toimin sekä kapteenina että perämiehenä. Tätä pidän aivan luonnollisena ratkaisuna, ottaen huomioon erittäin vaativat olosuhteet ja sen, että olen istunut lentokoneessakin yhteensä yli kaksi vuotta elämästäni”, Väyrynen toteaa yksiselitteisesti.

“Koko paletti on täysin auki. Mä olen sentään asunutkin veneessä varmasti yli kaks vuotta ja hän vain ollut kirjoilla jalasmökissä”, Harkimo selventää.

“Mistään ei ole sovittu vielä mitään. Tätä samaa asiaa vaan jankutetaan, mutta mitään ei tapahdu. Pitäis olla jo merellä, mutta tässä vaan seisotaan tumput suorana ja pyöritetään samaa levyä”, hän jatkaa.

Mikael Jungner jää ranta- ja rannikkovesilobbariksi suunnittelemaan Harkimon ja Väyrysen mahdollista paluuta sekä hoitelemaan yhteyksiä aluksen ja somen välillä. Kriisiviestintä on olennainen osa hänen tehtäviään. Projektin puolesta Jungnerille on varattu käyttöön moottorivene, läppäri, räpylät ja snorkkeli.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.