Press "Enter" to skip to content

Talous , Uusimmat

Sote-asiakkaiden pisteytys käynnistyi Helsingissä

Kolmen nuoren miehen startup-yritys onnistui tänään iltapäivällä pisteyttämään 15 minuutissa 62 naista. He aikovat esitellä pisteytyssovelluksensa hallitukselle ensi viikolla.

sekalainen väkijoukko jonossa, etualalla rollaattori
Ihmisten pisteyttäminen sujuu kätevimmin, jos he kulkevat tiiviissä jonossa. Oululaislähtöisten startup-yrittäjien mukaan pisteyttäminen on kaikkein nautinnollisinta Esplanadin puistossa Helsingissä. Arkistokuvamme näkymä Aleksanterinkadulta.

Oulusta Helsinkiin heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen töiden perässä muuttaneet Niko Heikkinen, 20, Eeli-Pekka Määttä, 19, ja Ville Karjalainen, 19, saivat idean sovellukseensa Esplanadin puistokäytävän penkillä viettämänsä kahvihetken loppuvaiheessa.

“Annoimme ohikulkijoille pisteitä ykkösestä kymppiin. Koska yhdellä oli kainalosauvat, yksi oli läski ja yksi poltti ketjussa tupakkia, niin niille annoimme niukasti pisteitä”, Heikkinen sanoo.

“Sitten tuli yksi tosi hyväkroppainen ja se sai täyden kympin ainakin minulta”, Määttä kertoo.

“Ja sitten me keksittiin, että jos pisteytysasteikon kääntää toisin päin, niin siinähän on soteluokitus valmiina”, Karjalainen kuvailee ja kääntää päätään lähes 360 astetta kun seuraa uutta ohikulkijaa katseellaan.

“Kyllä panisin… …hänet ykkösluokkaan”, Määttä huokaa ja muut nyökkäävät yksimielisyyden merkiksi.

Heikkisellä, Määtällä ja Karjalaisella on pisteyttämisestä yhteensä lähes 30 vuoden kokemus.

“Oltiin samalla luokalla ja jo välitunneilla annettiin pisteitä ja suviseuroissakin monta kertaa”, nuoret miehet toteavat kuin yhdestä suusta.

Heidän laskujensa mukaan kaikki Suomen asukkaat saataisiin pisteytetyksi kännykkäsovelluksen avulla.

“Ja pisteytystä voi tehdä missä vain. Jos ohikulkijasta otetaan valokuva samalla kertaa, niin voisi olla sellainen sovellus, että se etsisi ihmisen someprofiilin ja täydentäisi pisteytykseen vaikuttavia tietoja, kuten että onko nainen varattu vaiko eikö”, Karjalainen kertoo.

Viime yönä juottamamme hallituslähteen (kesk) mukaan hallitus on erittäin kiinnostunut pisteytysratkaisusta.

“Asian kehittämiseen tarvittaneen pojille noin sadan miljoonan euron rahoitus, joten valtio voisi lähteä mukaan heidän yritykseensä. Tässä olisi nyt selkeästi saumaa myös toiselle yritykselle, eli sellaiselle, joka pisteyttää miehiä”, nimettömänä pysyttelevä lähteemme sanoo.

Mikäli soteratkaisua ei saada aikaiseksi kuluvalla hallituskaudella, Suomi tuhoutuu.

Aiheesta muissa aviiseissa:
Yle 11.4.2018: Sotessa ihmiset luokitellaan riskien mukaan – STM: Erityisesti paljon sairastavien etu
HS 10.4.2018: Uusi tieto sote-uudistuksesta: Jokainen suomalainen pisteytetään sen mukaan, miten paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.