Press "Enter" to skip to content

Politiikka

Hallitus valmistelee: Tyhjää ei saisi enää pyytämättä

Tyhjää haluavien tulisi jatkossa ilmoittautua kerran viikossa uusissa tyhjyydenhoitokeskuksissa, joita perustettaisiin jokaiseen suomalaiseen maakuntaan.

tyhjä käsi avoinna
Nykytilanne: Tämäkin käsi oli jo varhain aamupäivällä täyttynyt tyhjästä täysin pyytämättä.

“Tyhjän on tähän asti saanut pyytämättä. Se on koettu saavutetuksi eduksi, johon kukaan ei ole uskaltanut puuttua, kiteyttää hallitusneuvos Aki Liikamäki (kok.).

Hallituksen suunnitelman mukaan tyhjää pyytävät ihmiset polvistuisivat maanantaiaamuisin tyhjyydenhoitokeskuksen virkailijan eteen ja esittelisivät hänelle hakemuksensa eli suunnitelman, jonka mukaan he toimisivat koko viikon.

Mikäli suunnitelmaa ei olisi tai mikäli sen toteuttaminen ei onnistuisi, tyhjää ei saisi enää haluta.

Hallitus auttaisi
varattomia hakijoita

Tyhjyyden hoito voitaisiin toteuttaa omakustannushintaan.

“Tyhjää pyytävät maksaisivat hakemusta jättäessään 99 euron suuruisen tyhjyydenhoitomaksun, joka olisi verovähennyskelpoinen. Varattomia hakijoita tullaan toki vastaan. Mikäli rahaa ei ole, maksu voidaan periä hakijan lapsilta, lapsenlapsilta, vanhemmilta tai isovanhemmilta seuraavien 50 vuoden kuluessa”, Liikamäki sanoo.

Tyhjän saaminen pyytämättä on rampauttanut Suomen talouden ketteryyttä jo pitkään. Erityisen runsaasti tyhjää on ollut jaossa laskukausien aikana.

“Ja moni on niin tuudittautunut olotilaansa, että vaikka yhdelläkin tuntemallani pienyrittäjällä on kaksi provisiopalkkaista osa-aikaista puhelinmyyjän paikkaa koko ajan auki, niin kukaan ei edes ota häneen yhteyttä päästäkseen tuollaiseen unelmahommaan.”

Liikamäen mukaan tyhjää pyytämättä saaneet ihmiset maleksivat usein epäsiisteinä kauppakeskuksissa ja pääkaupunkiseudun metroasemilla ja ovat omiaan laskemaan niidenkin mielialaa, joiden lompakko on täysi.

“Kyllä se raskaan työpäivän jälkeen ottaa pattiin, kun kadunkulmassa hengailee joku, jolle on selvästi annettu tyhjää ilman että hänen on tarvinnut sitä edes pyytää”, hän sanoo.

Tyhjyydenhoitomaksu
kannustaisi toimintaan

“Tyhjyydenhoitomaksun tarkoituksena onkin kannustaa ihmisiä pois nykyisestä elämäntavastaan”.

Tyhjyydenhoitokeskuksia perustetaan aluksi yksi jokaiseen maakuntaan. Ne työllistävät alkuvaiheessa noin 130 tyhjyydenhoidon muutosjohtajaa (kesk.), jotka sitten vähitellen rekrytoivat toimistojen vaatiman henkilökunnan eli lähes kaksi tyhjyydenhoitoalan suuryritystä (kok.).

Myös keskustan ja kokoomuksen apulainen (sin.) hyväksyy suunnitelman, kunhan se toteutetaan siten, että vieraannäköiset ihmiset eivät saisi tulla maamme rajojen sisäpuolelle pyytämään tyhjää.


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.