Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Fillarikapitalismi saa tukea hallitukselta

Hallitus pyrkii suitsimaan fillarikommunismia tukemalla sähköavusteisten polkupyörien hankintaa.

mies pyöräilee sumuisella Lauttasaaren sillalla
Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen, moni lauttasaarelainenkin fillarikommunisti saattaa siirtyä perinteisestä tyylistään fillarikapitalismiin.

Hallituksen tavoitteena on saada siirretyksi noin 40 000 fillarikommunistia fillarikapitalisteiksi. Siirtymän mahdollistaisi 400 euron tuki, jota varten hallitus aikoo varata kolmelle vuodelle noin 16,3 miljoonaa euroa.

Helsingin Lauttasaaressa asuva fillarikommunisti Joni Teppilä, 42, on myönteisesti yllättynyt hallituksen kapitalismisuunnitelmista.

“Tähän asti me fillarikommunistit olemme joutuneet hankkimaan polkupyörät omilla rahoillamme. Sähköpyörä maksaa halvimmillaankin tonnin verran, joten kyllä tuo tuki tulee tosi tarpeeseen”, Teppilä sanoo.

Myös pyöräkauppias Mika Korhosmäki on innoissaan.

“Fillarikapitalismin voittokulkua odotellessani nostin jo tänään meillä valikoimassa olleen 1200 euron sähköpyörän hinnan 1600 euroon”, hän kertoo.

Myös sähköpyörien arvo katukaupassa on noussut viime tunteina useita kymmeniä euroja sekä Kalliossa ja Sörnäisissä että Herttoniemen metroasemalla.

Ruotsissa hyvätuloisia fillarikommunisteja on jo päätetty avustaa 25 prosentin hankintatuella. Kiinalaiset polkupyörä- ja sähkömoottorivalmistajat ovat tuesta riemastuneimpia. Suomessa myös Kuusakoski, Akkukeräys, Stena ja Lassila-Tikanoja odottavat sähköpyörien akkujen kasvattavan liiekevaihtoaan.

“Halvan sähköpyörän akun voi ladata täyteen joitakin satoja kertoja. Alle kymmenessä vuodessa akkuja alkanee tulvia kierrätykseen tai ainakin sekajätteeseen jo ovista ja ikkunoista”, arvelee pyöräilyn kulkutapaosuus- ja teatteriasiantuntija Uolevi Ahonen Uutissirkuksesta.

Lakimuutos ja valtiontuki ovat osa kapitalismin edistämisohjelman toimenpiteitä, jotka on tarkoitus julkistaa kuluvan viikon perjantaina.

Aiheesta muissa työväenlehdissä:
HS 19.3.2018: Hallitus esittää sähköpyörän hankintaan 400 euron tukea – muutos voimaan pikavauhtia


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.