Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Pariskunta toi nuuskaa vain omaan käyttöönsä

Raportoi 09.03.2018 08.03 Kotimaa, Tapetilla nyt, Uusimmat

Torniolaismiehen ja hänen vaimonsa epäillään tuoneen Haaparannasta Suomeen viimeksi kuluneiden kahden vuoden aikana 1460 kiloa nuuskaa, jonka he aikovat käyttää itse.

Miehen suu näyttää mustalta ja ylähuulen alus pullealta

Haaparannasta päivittäin omaa käyttöä varten tuotua nuuskaa varastoitiin paitsi ylähuulen alle myös pakastearkkuihin.

Kolme miehen ystävää loukkaantui vakavasti, kun he saivat vihiä asiasta. Tapaus tuli ilmi, kun pariskunta kutsui heidät luokseen baari-illan jälkeen.

“Jouduimme pitämään jatkot porraskäytävässä, koska kaksioon ei mahtunut. Ovenraosta näimme, että koko kämppä oli täynnä pakastimia. Tyypit sanoivat, että niissä oli 67 160 purkkia pussinuuskaa”, tilanteessa vaikeasti mielensä pahoittanut Nooa Vähä-Keränen kertoo.

“Kun tupakitkin oli loppu, kysyin, että tarjoatteko nuuskaa, ja ne sanoivat ei. Ja joka päivä olivat kuitenkin käyneet Haaparannalla hakemassa kilon lastit, kun ne ajaa siitä rajan vierustaa töihin.”

Tornion tullin mukaan nuuskaa ei ole tiettävästi koskaan aiemmin tuotu Ruotsista Suomeen vain omaa käyttöä varten. Myöskään Etelä-Suomesta ei ole tiedossa mitään vastaavaa.

“Kerran Helsingin Länsi-Satamassa kiinnitimme huomiota eläkeläisnaiseen, jolla ei ollut omaa olutrullakkoa mukanaan. Lähemmässä tarkastelussa kävi kuitenkin ilmi, että hän oli ostanut Tallinnasta yhden likööripullon, josta vakuutti tarjoavansa myös ystävilleen maksua vastaan”, tullivirkailija Aki Kaivohaka sanoo.

Nuuska aiheuttaa riippuvuutta ja tuhoaa hampaat, ikenet ja terveyden. Sitä on pakko valmistaa ja myydä Ruotsissa ja Ruotsin lipun alla purjehtivissa laivoissa, koska muutoin Swedish Match on hyvin hyvin vihainen.


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!


Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuntoilu kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet