Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Ex-kansanedustajien työllisyys paranee

Ugandan-Kampalan malli on noussut Tanskan ja Brysselin mallien rinnalle, kun hallitus aktivoi entisiä kansanedustajia.

rakennusmies kävelee sorakentällä sininen kypärä päässään, yllä haalarit, ei paitaa, on siis kesä
Arkistokuvamme ei liity kansanedustajien aktivointiin.

Hallituksen trio Sipilä (kesk.), Orpo (kok.) ja Terho (sin.) aikoo esittää eduskunnalle kolmea ratkaisumallia, joiden toivotaan tuovan helpotusta eduskunnasta jo pudonneiden ja pian putoavien edustajien ahdinkoon.

Uutissirkuksen maakuntakirjeenvaihtaja onnistui löytämään ratkaisumallihahmotelman ministerien usein käyttämästä kierrätyspaperisäiliöstä Helsingin Kruununhaasta.

1. Tanskan malli. Menestyksekkäästi jo kuluvalla hallituskaudella kokeiltu eräänlainen tehostettu aktiivimalli: kansanedustajalle etsitään riittävän korkeapalkkainen työpaikka jo edustajantoimen aikana, joten edustajan kohdalla ei voi näin ollen lainkaan tapahtua köyhyysloukkuun putoamista eli drop out -ilmiötä. Samalla työllistyy vaaleissa varasijalle jäänyt puoluetoveri.

2. Brysselin malli. Parlamenttien välinen vuorotteluvapaa, jossa kansanedustaja siirtyy euroedustajaksi Brysseliin keräämään kansainvälistä kokemusta ja pääomaa myöhemmin kotimaassa odottaviin suurempiin tehtäviin. Samalla työllistetään vaaleissa jonotusnumeron varaan jäänyt usein hyvinkin nuori poliitikko. Tarvittaessa europarlamentaarikon tehtävä voidaan korvata muulla korkealla viralla Brysselissä.

3. Ugandan-Kampalan malli eli työelämän joustomalli, jossa entinen kansanedustaja voi suorittaa projektikohtaisia toimeksiantoja myös kotikontujensa ulkopuolella ilman, että sopeutumiseläkettä alennetaan tavanomaisen aktiivimallin mukaisella 4,65 %:n rangaistuksella. Paikallisesti sopien joustopaikka voi olla tarkoitukseen soveltuva korkean turvaluokituksen omaava kohde Keski-Afrikan ulkopuolellakin.

Kaikki kolme työelämän uudistusmallia joutuvat vielä eduskunnan perustuslakivaliokunnan tarkkaan seulaan ennen kohoamistaan suureen saliin.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.