Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Ex-kansanedustajien työllisyys paranee

Raportoi 21.02.2018 20.02 Kehitystoiminta, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Ugandan-Kampalan malli on noussut Tanskan ja Brysselin mallien rinnalle, kun hallitus aktivoi entisiä kansanedustajia.

rakennusmies kävelee sorakentällä sininen kypärä päässään, yllä haalarit, ei paitaa, on siis kesä

Arkistokuvamme ei liity kansanedustajien aktivointiin.

Hallituksen trio Sipilä (kesk.), Orpo (kok.) ja Terho (sin.) aikoo esittää eduskunnalle kolmea ratkaisumallia, joiden toivotaan tuovan helpotusta eduskunnasta jo pudonneiden ja pian putoavien edustajien ahdinkoon.

Uutissirkuksen maakuntakirjeenvaihtaja onnistui löytämään ratkaisumallihahmotelman ministerien usein käyttämästä kierrätyspaperisäiliöstä Helsingin Kruununhaasta.

1. Tanskan malli. Menestyksekkäästi jo kuluvalla hallituskaudella kokeiltu eräänlainen tehostettu aktiivimalli: kansanedustajalle etsitään riittävän korkeapalkkainen työpaikka jo edustajantoimen aikana, joten edustajan kohdalla ei voi näin ollen lainkaan tapahtua köyhyysloukkuun putoamista eli drop out -ilmiötä. Samalla työllistyy vaaleissa varasijalle jäänyt puoluetoveri.

2. Brysselin malli. Parlamenttien välinen vuorotteluvapaa, jossa kansanedustaja siirtyy euroedustajaksi Brysseliin keräämään kansainvälistä kokemusta ja pääomaa myöhemmin kotimaassa odottaviin suurempiin tehtäviin. Samalla työllistetään vaaleissa jonotusnumeron varaan jäänyt usein hyvinkin nuori poliitikko. Tarvittaessa europarlamentaarikon tehtävä voidaan korvata muulla korkealla viralla Brysselissä.

3. Ugandan-Kampalan malli eli työelämän joustomalli, jossa entinen kansanedustaja voi suorittaa projektikohtaisia toimeksiantoja myös kotikontujensa ulkopuolella ilman, että sopeutumiseläkettä alennetaan tavanomaisen aktiivimallin mukaisella 4,65 %:n rangaistuksella. Paikallisesti sopien joustopaikka voi olla tarkoitukseen soveltuva korkean turvaluokituksen omaava kohde Keski-Afrikan ulkopuolellakin.

Kaikki kolme työelämän uudistusmallia joutuvat vielä eduskunnan perustuslakivaliokunnan tarkkaan seulaan ennen kohoamistaan suureen saliin.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuntoilu kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet