Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

74 000 espoolaista voisi pyöräillä metroasemalle kymmenessä minuutissa

Raportoi 13.02.2018 16.02 Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Runsaat 30 000 espoolaista asuu kymmenen minuutin kävelymatkan päässä lähimmästä metroasemasta ja 74 000 pääsisi sinne pyörällä samassa ajassa.

polkupyörä talon seinän vieressä umpihangessa

Kymmenettuhannet espoolaiskodit ovat ainakin sulan maan aikana pyöräilyetäisyydellä metroasemasta.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n saavutettavuuskartoista.

Luvut selvisivät, kun Uutissirkus yhdisti asemien saavutettavuustiedot tuoreimpaan väestötietoruudukkoon. Lukemat tulivat täytenä yllätyksenä kaupungin asukkaalle.

“Ei voi olla niin, että minun kotioveltani pitää kävellä tai pyöräillä metroasemalle”, arvioi Espoon Suomenojalta tavoittamamme toisen polven kokemusasiantuntija Mika Metsähaka, 39.

“Aina on mennyt bussi tästä Länsiväylää suoraan Helsinkiin. En kyllä koskaan ole käyttänyt bussia tai matkustanut Helsinkiin, koska ajan joka päivä omalla autollani Keilaniemeen töihin.”

Väestötietoruudukosta voi päätellä, että 263 000 asukkaan Espoon joukkoliikenne saataisiin toimivaksi vain tuntuvalla täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamisen välttäminen on Mika Metsähaan mukaan välttämätöntä.

“Ei voi olla niin, että minun kotini lähelle tulisi asumaan toinen ihminen.”

Suurimmat Espoon metroasemien vaikutusalueiden asukastiheydet löytyvät Matinkylästä, jossa metroasemaa lähinnä sijaitsevan neliökilometrin alueella asuu noin 8 900 ihmistä. Helsingin Sörnäisissä metroasemaa lähinnä sijaitsevalla neliökilometrillä on hieman yli 20 000 asukasta. Kulosaaren vastaava luku on noin 750.

Aiheesta enemmän:
HSY: kartta.hsy.fi (Tee haluamasi valinnat karttatasojen “asuminen ja väestö” sekä “saavutettavuus”-osioissa)


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet