Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Vapaus maistuu kansalle: suuri enemmistö haluaa kannabiksen ruokakauppaan

Raportoi 12.02.2018 14.02 Klikkiotsikot, Tapetilla nyt, Uusimmat

Valtaosa suomalaisista olisi valmis murtamaan monopolin kannabiksen vähittäismyynnissä, käy ilmi Uutissirkuksen kyselystä.

Ceci n’est pas une pipe

Ruokakaupat ovat jo vuosia myyneet täysin avoimesti kannabiksen käyttöön soveltuvia välineitä kuten foliota, tussikyniä ja juomapulloja.

Kyselymme mukaan useammat haluaisivat ruokakaupan myyvän kannabista kuin viiniä.

Lähes puolet eli 47 prosenttia vastaajista haluaisi ruokakauppaan seuraavaksi kannabista. Viinin tuomista valikoimiin kannatti vain 38 ja viinan 15 prosenttia.

Helsingin Tallinnanaukiolla päivystäneen kannabisyrittäjä Vesa Kekkilehdon kanta-asiakas Tomi Puronperä arvelee, että hän ei lisäisi kannabiksen käyttöään, vaikka sitä myytäisiin lähikaupassa euron kilohintaan.

“Ostaisin sitä, koska haluan kannattaa modernimpaa huumekulttuuria”, hän sanoo.

“Minä myös pidän pilvestä enemmän kuin vahvasta oluesta tai lonkerosta. Ja tästä syystä tietenkin myös väitän, että päivittäinen poltteluni ei ole aiheuttanut eikä voi mitenkään aiheuttaa minulle mitään haittoja.”

Kannabiksen maahantuonti on tämän vuosikymmenen alkupuolella ollut rikollisliigojen ja Helsingin huumepoliisin päällikön hallussa. Mikäli ruokakaupat saisivat vapaasti myydä kannabista, perinteiset päänsekoitustuotteiden myyjät Panimoliitto ja Alko joutuisivat kohtaamaan täysin uudenlaisen kilpailutilanteen.

Uutissirkus toteutti kyselynsä Twitterissä ja siihen vastasi 39 ihmistä. Uutissirkuksen kysely- ja harhaanjohtamisasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi, että tutkimuksen virhemarginaali on kolme grammaa suuntaansa.

“Ja aivan sama tietenkin mitä se on, kyllä tästä otsikoita taas saadaan revityksi, klikkejä kerätyksi ja mielipiteitä muokatuksi”, hän sanoo.

Lue Uutissirkuksesta myös:
11.4.2012: Kannabiksen ylituotanto uhkaa Suomen taloutta

Aiheen vierestä muissa aviiseissa:
IL 10.2.2018: Vapaus maistuu suomalaisille – IL-gallup: Suuri enemmistö haluaa viinit ruokakauppoihin


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet