Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Kaikki olympialaiset nimetään samalla tavalla

Raportoi 06.02.2018 14.02 Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Urheilu, draama ja teatteri, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Tästä hetkestä eteenpäin kaikkia jo järjestettyjä ja vielä järjestämättömiä olympialaisia kutsutaan nimellä “Mynssenin olumppialaiset”. Tällöin kuka tahansa kisoista keskusteleva henkilö voi mennä suoraan asiaan ilman että ensin kuluttaa aikaansa oikean ääntämyksen löytämiseen.

hiihtäjä hiihtää pellolla, etualalla likaisia lumikökkäreitä

Myös Vantaan Hakunila voisi sopia Mynssenin olumppialaisten järjestämiseen.

Kansainvälinen olympiakomitea ja suomalaiset mediatalot pääsivät sopuun kisakaupunkien nimien ääntämisestä viime yönä. Olumpia-sanan ja kisakaupunkien nimien vaikeat äänneasut ovat hidastaneet suomalaista kisaraportointia jo yli sadan vuoden ajan. Nyt saavutettu tulos on myös suomen kielen lautakunnan tiedottajan Minnamarikki Koikkalainen-Takahuhdan mieleen.

“Mynssenin olumppialaiset on kotiutunut suomalaiseen puheenparteen vuodesta 1972 lähtien, joten kyllä olimppian kisoista puhuttaessa sillä on aivan oma kunniapaikkansa kansakunnan palkintokaapin päällä”, Koikkalainen-Takahuhta sanoo.

Hän muistuttaa, että Saksan Paijerissa sijaitseva Mynssen kamppaili talvikisaisännyydestä tälläkin kertaa.

“Pyonggyangin anteeksi Pyengchungin, siis Pyengsch… tarkoitan siis tämä Etelä-Korean olumppiakaupunki vei sitten lopulta voiton. Tuttua seutua kaikille sinänsä, vuoden 1988 talvikisathan pidettiin maan pääkaupungissa Söylissä.”

Olumppialaisten äänne- ja kirjoitusasu tuotti erityisiä vaikeuksia myös neljä vuotta sitten Sotsissa, jonka nimen jonkin kirjaimen päällä olisi pitänyt olla hattu. Tilanteen ratkaisi lopulta kisojen jälkeen Venäjän joukkueen keskushyökkääjä Vladimir Putin, joka pukeutui krimihattuun.


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet