Press "Enter" to skip to content

Uusimmat

Kaikki olympialaiset nimetään samalla tavalla

Tästä hetkestä eteenpäin kaikkia jo järjestettyjä ja vielä järjestämättömiä olympialaisia kutsutaan nimellä “Mynssenin olumppialaiset”. Tällöin kuka tahansa kisoista keskusteleva henkilö voi mennä suoraan asiaan ilman että ensin kuluttaa aikaansa oikean ääntämyksen löytämiseen.

hiihtäjä hiihtää pellolla, etualalla likaisia lumikökkäreitä
Myös Vantaan Hakunila voisi sopia Mynssenin olumppialaisten järjestämiseen.

Kansainvälinen olympiakomitea ja suomalaiset mediatalot pääsivät sopuun kisakaupunkien nimien ääntämisestä viime yönä. Olumpia-sanan ja kisakaupunkien nimien vaikeat äänneasut ovat hidastaneet suomalaista kisaraportointia jo yli sadan vuoden ajan. Nyt saavutettu tulos on myös suomen kielen lautakunnan tiedottajan Minnamarikki Koikkalainen-Takahuhdan mieleen.

“Mynssenin olumppialaiset on kotiutunut suomalaiseen puheenparteen vuodesta 1972 lähtien, joten kyllä olimppian kisoista puhuttaessa sillä on aivan oma kunniapaikkansa kansakunnan palkintokaapin päällä”, Koikkalainen-Takahuhta sanoo.

Hän muistuttaa, että Saksan Paijerissa sijaitseva Mynssen kamppaili talvikisaisännyydestä tälläkin kertaa.

“Pyonggyangin anteeksi Pyengchungin, siis Pyengsch… tarkoitan siis tämä Etelä-Korean olumppiakaupunki vei sitten lopulta voiton. Tuttua seutua kaikille sinänsä, vuoden 1988 talvikisathan pidettiin maan pääkaupungissa Söylissä.”

Olumppialaisten äänne- ja kirjoitusasu tuotti erityisiä vaikeuksia myös neljä vuotta sitten Sotsissa, jonka nimen jonkin kirjaimen päällä olisi pitänyt olla hattu. Tilanteen ratkaisi lopulta kisojen jälkeen Venäjän joukkueen keskushyökkääjä Vladimir Putin, joka pukeutui krimihattuun.


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.