Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Flunssaharrastus vie mennessään

Raportoi 05.02.2018 11.02 Harrastukset, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Flunssaharrastaja Aki Martinperä on kahdessakymmenessä vuodessa sairastanut 148 influenssaa, 275 tavanomaista räkätautia ja 64 bakteeritulehdusta.

perinteinen ja digitaalinen kuumemittari

Aki Martinperä on bongannut satoja erilaisia hengitystieinfektioita. Hän aloittaa kaikki aamunsa mittaamalla ruumiinlämpönsä kahdella kuumemittarilla.

Aki Martinperä, 58, oli kiinnostunut sairauksista jo pikkupoikana, mutta toden teolla hän ryhtyi syventymään aiheeseen armeijassa 1980-luvun alkupuolella.

“Siellä harrastuksesta oli konkreettista hyötyä. Kun tauti iski, pääsi otille ja sai vapautusta raskaasta ulkopalveluksesta”, Martinperä muistelee.

Peruskoulutuskauden jälkeen Martinperä innostui hengitystieoireista niin suuresti, että hakeutui lääkintämieheksi. Muiden toimiensa ohella hän kokosi mittavan tautikannan.

“Muutamassa kuukaudessa olin kerännyt kirjastooni kaikki tavallisimmat pöpöt ja muutaman epätavallisemmankin. Niitä minä sitten myin niille varusmiestovereille, jotka kokivat tautia tarvitsevansa.”

Myös harrastuksensa kohokohdan Martinperä sijoittaa armeija-aikoihinsa.

“Koko komppania sairasti yhtenä ja samana keväänä influenssan neljä kertaa peräkkäin. Sitä saapuivat ulkomaalaisetkin tutkijat ihmettelemään, että miten voi olla neljä eri influenssakantaa yhdessä pienessä varuskunnassa.”

Tautiharrastus vaatii
viikoittaista paneutumista

Martinperä omistautuu harrastukselleen erityisesti loppuviikosta: uusien tautien bongaamiseksi hän tekee kierroksen paikoissa, joissa on liikkunut mahdollisimman monia ihmisiä.

“Koskettelen paljailla käsilläni virastojen ovenkahvoja, metrojunien tukitankoja ja linja-autojen ja raitiovaunujen pysäytysnappuloita. Sen jälkeen rapsuttelen omaa nenääni tai silmiäni tai ainakin vien sormet suuhuni.”

“Harvoin käy niin, ettei kierrokselta löytyisi yhtään uutta pöpöä”, Martinperä sanoo ja saa pitkän yskänkohtauksen.

Martinperän flunssaharrastus ei ole jäänyt hänen perhepiirissäänkään huomiotta.

“Vaimo kehotti 90-luvun alussa valitsemaan joko harrastuksen tai hänet. Minä valitsin ja tällä tiellä sitä ollaan.”

Harrastus on myös vienyt kokonaan mennessään osan Martinperän sukulaisista.

“Muiden muassa 86-vuotiaan isotätini. Rauha hänen muistolleen.”

Haaveena oma
viruskauppa

Aki Martinperä haaveilee rauhallisista eläkepäivistä.

“Että voisi omistautua tälle rakkaalle puuhalle päivittäin aamusta iltaan. Ehkä elvyttäisin myös armeija-aikaisen virusmyynnin. Voisi vaikka perustaa sellaisen nettikaupan. Vaikka paljon on ihmisiä, jotka kärsivät erilaisista taudeista, on myös paljon heitä, jotka mielellään ostaisivat itselleen jonkin lievemmän akuutin sairauden sopivassa tilanteessa.”

Heti flunssaharrastajan tavattuaan Uutissirkus joutui sulkemaan koko toimituksensa viikoksi yllättävien sairaustapausten johdosta.

Haluatko sinä kirjoittaa meille otsikolla “Rakkain harrastukseni?” Tee se heti Uutissirkuksen juttulomakkeella! Tyylilajimme on satiiri, joten toivomme kirjoitukseltasi satiirista tai ainakin humoristista käsittelytapaa. Jatka juttulomakkeeseemme!


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet