Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Kansan mielipide: Niinistön luovuttava ehdokkuudesta

Raportoi 17.01.2018 19.01 Klikkiotsikot, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Sauli Niinistön pitäisi luopua presidenttiehdokkuudesta, jotta hänet voitaisiin nimittää Kekkoseksi, arvioi enemmistö Uutissirkuksen kyselyyn vastanneista.

Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori ja pohjoismaiset kuninkaalliset Helsingin kaupungintalon parvekkeella

Vaikka istuva presidentti Sauli Niinistö onkin harjoitellut parvekevilkuttelua sekä Helsingin keisarina työskentelevän Jan Vapaavuoren että pohjoismaisten kuninkaallisten kanssa, kansa nimittäisi hänet mieluiten Kekkoseksi.

Niinistön kannatus Kekkoseksi on vahvaa. Kyselyssämme tämä vaihtoehto sai 56 prosentin kannatuksen.

Niinistön nimittämistä kuninkaaksi kannatti 22 prosenttia ja keisariksi niinikään 22 prosenttia. Uutissirkuksen kysely- ja vääristelyasiantuntija Uolevi Ahonen ei ole yllättynyt tuloksesta.

“Käytännössä Kekkosen ja kuninkaan tai Kekkosen ja keisarin ero saattaa kansan mielikuvissa olla hyvinkin pieni”, Ahonen arvioi.

“Kaikki nämä kolme voivat näyttäytyä valtaoikeuksiltaan yhtä voimakkaina ja sitä paitsi myös jokseenkin elinikäisinä tehtävinä.”

“Uutissirkuksen kysely suoritettiin Twitterissä ja siihen osallistui 18 ihmistä, joten kyllä tästä näin vaalien alla ainakin kissankokoisen otsikon saa aikaiseksi”, Ahonen kiteyttää.

Nettijulkaisun otsikko näkyy parhaiten kissan kokoluokassa, jos avaa jutun tietokoneella ja painaa riittävän monta kertaa yhtä aikaa ctrl + tai Mac-käyttöjärjestelmässä komento +.

Lue myös:
Uutissirkuksen Twitter-kysely 16.1.2018


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat ulkoilu urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet