Press "Enter" to skip to content

Kehitystoiminta , Uusimmat

Kaksisuuntainen ovisilmä tehostaa käteisnostoja

Suomalainen startup-yritys on onnistunut fuusioimaan palvelusetelin ja kaksisuuntaisen ovisilmän käyttökelpoiseksi sote-tuotteeksi. Ratkaisu auttaa erityisesti käteiseen tottuneita vanhuksia.

ovisilmä lähikuvassa
Kaksisuuntaisen ovisilmän kautta sekä asiakas että pankki voivat tarkkailla toistensa talouden- ja terveydentilaa ja arvioida yhteensopivuuttaan jo ennen kuin asiakas päästetään konttorin puolelle.

Palvelusetelin tunnisteen skannaamalla asiakas näkee omalta, tyttärenpoikansa, kodinhoitajansa tai omalääkärinsä päätelaitteelta lähimmän pankin konttorin osoitteen ja teoreettisen aukioloajankohdan.

Juuri saavutetun neuvottelutuloksen mukaisesti jokaisessa 18 sote-maakunnassa (kesk) on vähintään yksi pankkikonttori, kioski tai käytöstä poistettu maitolava kohtuullisen matkan päässä lähimmästä asujaimistosta.

Rahoitustoimipisteen on löydyttävä alle vuorokauden kuluessa etsintöjen alkamisajankohdasta lukien. Matkaan on käytettävä julkisia kulkuvälineitä tai palvelubussia.

Konttorien oviin asennetaan kaksisuuntaiset ovisilmät. Palvelusetelin etuisuuksiin kuuluu, että asiakas voi ilmaiseksi katsoa ovisilmästä, onko konttorissa palvelutiski ja jos mahdollista, hän voi tehdä havaintoja palveluun viittaavista tilanteista ja jonotusnumerolaitteen sijoittelusta.

Kun rahaa havitteleva asiakas havainnoi konttorin henkilöresursseja, voi pankin asiakkuusvastaava samanaikaisesti tähystää kaksisuuntaisen ovisilmän avulla henkilön silmämunan, verkkokalvon ja pupillin. Erillistä korvausta vastaan myös silmänpohjakuvaus ja makula-oct ovat pankissa mahdollisia.

Ennen kaikkea pankin vuorossa oleva asiakaspalvelija kykenee tekemään ovisilmän kautta arvion asiakkaan terveydentilasta ja hapenottokyvystä ja niiden vaikutuksesta hänen jonotuskestävyyteensä. Mahdolliset jonossa pyörtymiset kyetään eliminoimaan lähes kokonaan, koska jos asiakas vaikuttaa liian heikkokuntoiselta, häntä ei päästetä rahoituslaitoksen sisätiloihin.

Syvällisemmässä tarkastelussa kontrollerille aukeaa silmähermoston kautta pääsy jopa asiakkaan tiedostamattomaan.

Usein jo tässä vaiheessa voidaan ryhtyä ennaltaehkäisemään häiriökäyttäytymistä finanssisektorilla, jos henkilö esimerkiksi onkin aikeissa tulla rokottamaan epäilyttävän pienisaldoista tiliään tai ikäihminen aikoo käyttää ilman ennakkovaroitusta hyväkseen epäilyttävän suuria eläkesäästöjään ilman että suostuu sijoittamaan vähintään puolet varallisuudestaan pankin omaan sijoitusrahastoon.

Teksti: Tapio Hämäläinen

Aiheesta muissa aviiseissa:
AL 10.1.2018: Asiakas tyrmistyi tilanteesta Osuuspankin konttorissa Tampereella – Kahdelle vanhukselle piti hälyttää ambulanssi


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.