Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Kaksisuuntainen ovisilmä tehostaa käteisnostoja

Raportoi 11.01.2018 12.01 Kehitystoiminta, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Suomalainen startup-yritys on onnistunut fuusioimaan palvelusetelin ja kaksisuuntaisen ovisilmän käyttökelpoiseksi sote-tuotteeksi. Ratkaisu auttaa erityisesti käteiseen tottuneita vanhuksia.

ovisilmä lähikuvassa

Kaksisuuntaisen ovisilmän kautta sekä asiakas että pankki voivat tarkkailla toistensa talouden- ja terveydentilaa ja arvioida yhteensopivuuttaan jo ennen kuin asiakas päästetään konttorin puolelle.

Palvelusetelin tunnisteen skannaamalla asiakas näkee omalta, tyttärenpoikansa, kodinhoitajansa tai omalääkärinsä päätelaitteelta lähimmän pankin konttorin osoitteen ja teoreettisen aukioloajankohdan.

Juuri saavutetun neuvottelutuloksen mukaisesti jokaisessa 18 sote-maakunnassa (kesk) on vähintään yksi pankkikonttori, kioski tai käytöstä poistettu maitolava kohtuullisen matkan päässä lähimmästä asujaimistosta.

Rahoitustoimipisteen on löydyttävä alle vuorokauden kuluessa etsintöjen alkamisajankohdasta lukien. Matkaan on käytettävä julkisia kulkuvälineitä tai palvelubussia.

Konttorien oviin asennetaan kaksisuuntaiset ovisilmät. Palvelusetelin etuisuuksiin kuuluu, että asiakas voi ilmaiseksi katsoa ovisilmästä, onko konttorissa palvelutiski ja jos mahdollista, hän voi tehdä havaintoja palveluun viittaavista tilanteista ja jonotusnumerolaitteen sijoittelusta.

Kun rahaa havitteleva asiakas havainnoi konttorin henkilöresursseja, voi pankin asiakkuusvastaava samanaikaisesti tähystää kaksisuuntaisen ovisilmän avulla henkilön silmämunan, verkkokalvon ja pupillin. Erillistä korvausta vastaan myös silmänpohjakuvaus ja makula-oct ovat pankissa mahdollisia.

Ennen kaikkea pankin vuorossa oleva asiakaspalvelija kykenee tekemään ovisilmän kautta arvion asiakkaan terveydentilasta ja hapenottokyvystä ja niiden vaikutuksesta hänen jonotuskestävyyteensä. Mahdolliset jonossa pyörtymiset kyetään eliminoimaan lähes kokonaan, koska jos asiakas vaikuttaa liian heikkokuntoiselta, häntä ei päästetä rahoituslaitoksen sisätiloihin.

Syvällisemmässä tarkastelussa kontrollerille aukeaa silmähermoston kautta pääsy jopa asiakkaan tiedostamattomaan.

Usein jo tässä vaiheessa voidaan ryhtyä ennaltaehkäisemään häiriökäyttäytymistä finanssisektorilla, jos henkilö esimerkiksi onkin aikeissa tulla rokottamaan epäilyttävän pienisaldoista tiliään tai ikäihminen aikoo käyttää ilman ennakkovaroitusta hyväkseen epäilyttävän suuria eläkesäästöjään ilman että suostuu sijoittamaan vähintään puolet varallisuudestaan pankin omaan sijoitusrahastoon.

Teksti: Tapio Hämäläinen

Aiheesta muissa aviiseissa:
AL 10.1.2018: Asiakas tyrmistyi tilanteesta Osuuspankin konttorissa Tampereella – Kahdelle vanhukselle piti hälyttää ambulanssi


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet