Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Aktivoitunut työtön valaisi taivaan tiistaiaamuna

Raportoi 09.01.2018 21.01 Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Työurat, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Työttömän aktiivisuus synnytti taivaalle harvinaisen kirkkaan tulipallon, josta hallituksen joukot (kok) tekivät havaintoja ympäri Suomea.

täysikuu puun oksien takana

Työttömän Lounais-Suomen taivaalle synnyttämä valoilmiö näkyi ympäri Suomen. (Arkistokuva, jossa ei näy työtöntä eikä Lounais-Suomea, mutta kyllä tämä nyt sentään yhdestä valoilmiöstä käy).

Parhaiten tulipallo näkyi lounaisessa Suomessa, mikä saattaa johtua siitä, että työtön oli kiinnostunut Uudenkaupungin autotehtaan tarjoamista vuokratyöpaikoista.

Uutissirkuksen tavoittama työtön 55-vuotias mieshenkilö myöntää aiheuttaneensa tulipallon, kun onnistui päivän valjetessa jättämään nettihakemuksensa vuokratyövoimaa autotehtaalle välittävään yritykseen. Vuokratyöfirma kertoo, että haussa on 300 autonrakentajaa, jotka saavat opastuksen tehtäviinsä työvoimapoliittisena koulutuksena.

Hallituksen joukkojen mukaan tulipallon synnyttäminen ei riitä aktiivisuuden tuntomerkiksi, koska siitä ei makseta vähintään 6,41 euron tuntipalkkaa.

Tulipallo ehti olla näkyvissä viiden sekunnin ajan. Mikäli se hyväksyttäisiin työksi, työttömän täytyisi vielä ennen huhtikuuta olla aktiivinen vähintään 17 tuntia 59 minuuttia ja 55 sekuntia.

Työpaikkaa hakenut mies kertoo olevansa joustava työaikojen suhteen, vuorotyövalmius on hänellä vakiona ja lisävarusteena Suomen kielen taito.

Aiheesta muualla:
Yle 9.1.2018: Tulipallo valaisi taivaan tiistaiaamuna – Nosturinkuljettaja: Se oli tähdenlento potenssiin sata
HS 7.1.2018: Aktiivimalli on kömpelyydessään välivaihe – seuraava hallitus joutuu uudistamaan koko sosiaaliturvan
Kela 8.1.2018: Aktiivimallin karikoita
TE-palvelut 20.12.2017: Autonrakentajia, 300 paikkaa, Valmet Automotive Oy, Uusikaupunki


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet