Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Joulupöytä saa uudet perinneherkut

Raportoi 23.12.2017 10.12 Ruoka, juoma, meno muu, Tapetilla nyt, Uusimmat

Hyttyshakkeluksen tai sääskimuusin valmistus alkaa jo juhannuksena raaka-aineen keräämisellä.

EU:n elintarvikeasetuksen uusi tulkinta tekee mahdolliseksi hyönteisten entistä vapaamman pääsyn joulupöytään.

Helsingin Kalliossa vastikään avatun trendiravintola Sirinä & Surinan keittiömestari Siiri Saunanporstua kokosi Uutissirkukselle joulusesongin uunituoreen ruokalistan, jossa perinteiset kinkut ja loorat ovat antaneet tilaa terveysvaikutteisille hyönteisproteiineille.

“Monet listan aineksista löytyvät aivan tavallisesta kodista: ruokakomerosta, vaatekaapista tai vintiltä”, Saunanporstua vinkkaa.

Hyönteissyöjän joulumenu

Alkuruuat
Ryöpätyt riisihäröt keittiökoisapedillä
Pilkkimiehen jäähyhmäiset surviaistoukat
Banaanikärpäsliemi

Pääruuat
Joulupukin turkiskuoriaiset glögimarinadissa
Metsästäjän vodkanhuuruiset hirvikärpäset
Lapinkävijän sääskimuusi ohvisoosilla
Puutarhurin väkeväarominen turilasburgeri
Hyttyshakkelus ja verilettuset
Paastoajan hepokattikiusaus
Ylensyöjän heinäsirkkavitsaus

Jälkiruoka ja kahvi
Joulutortut jauhokoisatäytteellä
Surinakärpäset metsäludekiisselissä talon tapaan
Hilpeät pörrääjät vahvassa konjakissa entiseen tyyliin

Elintarvikevirasto Evira pitää joulun uusia perinneruokia tervetulleena avauksena.

“Suomalaisten ravintoketjuun odotetaan nyt lisää pituutta ja leveyttä”, Eviran päivystävä kulinarismi- ja ruokamyrkytysasiantuntija Essi Loivalehto sanoo ja lupaa olla jatkuvassa hälytysvalmiudessa aatonaatosta Tapaninpäivän iltaan asti.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja & Gilbert Granholm, päätoimittaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet