Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Hallituspuolueet ryöstöviljelevät jo valinnanvapautta

Raportoi 18.12.2017 18.12 Muut kohkaukset, Politiikka, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Useat valinnanvapauskysymykset olivat tapetilla koko viikonlopun, arvioi maakuntakirjeenvaihtajamme palatessaan vuoden 2017 tapahtumiin.

Eduskuntatalo kylpee talvi-illan kohdevalaistuksessa

Bussimatkustajakin valitsi viikonloppuna katseensa suunnaksi eduskunnan.

Sininen tulevaisuus (sin.) piti viikonvaihteessa ensimmäisen puoluekokouksensa Tampereella, joka käynnistyi heti vaikealla valintatilanteella. Tapahtuma aloitettiin vuohi- ja lammastestillä perinteikkään Tammelantorin myyntikioskien välissä: jos valitset mustamakkarajonon olet sininen, jos valitset soppajonon olet persu.

Sinisen tulevaisuuden (sin.) puoluekokouksessa käytiin laaja periaatekeskustelu puolueen linjasta, eli säilytetäänkö viisi ministerin virkaa ja yhden prosentin kannatus, vai siirrytäänkö nk. vanhaan takiaismalliin (r.), jossa yhtä ministerin postia vastaa neljän prosentin kannatus. Kokous kannatti uuden puheenjohtajan Sampo Terhon (sin.) ja neljän muun ministerin (sin.) ehdottamaa uutta eli nk. sinitarramallia.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen uurastama alkoholin kulutuksen ja mallasohran viljelypinta-alan paisuttamiseen tähtäävä kärkihanke (Alma) on edennyt rinta rinnan sotekaaoksen (Soteka) kanssa. Tällä hetkellä Alma on kirikamppailussa noin reilun lobbarinaskeleen verran Sotekaa edellä.

Jungnerille äkkilähtö
alkoholiongelman takia

Toimitusjohtaja Mikael Jungner (ex-sd.) valitsi viime viikolla vahvan oluen ja joutui lähtemään demareista saamatta läksiäislahjana edes taskulämmintä keppanapulloa. Puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) ilmoitti julkisuudessa, että puolueen jäsenillä on jatkossakin oikeus vääntää miedoista juomista vappulärvit, mutta perskännien vetäminen väkevistä tisleistä ei missään tapauksessa ole Forssan-kokouksen (1903) hengen mukaista edes entisten puoluesihteerien kohdalla.

Keskusta (kok.) ja kokoomus (kok.) ovat ehtineet nauttia valinnanvapaudesta jo ennen hyvin ansaittua joululomaa. Kokoomus on valinnut huimat kannatusluvut ja keskusta vapaan pudotuksen.

Keskustan valinnanvapautta on rajoittanut hallituksen ensiaskeleista lähtien perussuomalaisten (kok.) ja nyttemmin sinisten (ps.) tiukasti vartioima rautainen kassakaappisopimus: jos minä ulkoministeri, niin sinä pääministeri. Näinä ankeina aikoina keskustan valinnanvapaudeksi jää vain kannatuslukemien raastavan jännittävä seuraaminen joko hallituksessa sinisten tuella tai oppositiossa ilman sinitarraa.

Maakuntatoimittajamme pääsi eduskuntatalon käytävällä kysymään kiireiseltä valtiovarainministeri Petteri Orpolta (ko.k) kokoomuksen ja keskustan keskinäisen valinnanvapauden nykytilasta.

Orpo oikoi huhut taas kertaalleen: “Juha, Juha, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Kokoomus on valinnut hyväosaiset, joita ei siltä oteta pois”, viestitti kokoomuksen selvästikin hyväntuulinen puheenjohtaja kaikelle kansalle arvoituksellisesti Isoa Kirjaa (sit.) mukaillen.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet