Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Hallituspuolueet ryöstöviljelevät jo valinnanvapautta

Useat valinnanvapauskysymykset olivat tapetilla koko viikonlopun, arvioi maakuntakirjeenvaihtajamme palatessaan vuoden 2017 tapahtumiin.

Eduskuntatalo kylpee talvi-illan kohdevalaistuksessa
Bussimatkustajakin valitsi viikonloppuna katseensa suunnaksi eduskunnan.

Sininen tulevaisuus (sin.) piti viikonvaihteessa ensimmäisen puoluekokouksensa Tampereella, joka käynnistyi heti vaikealla valintatilanteella. Tapahtuma aloitettiin vuohi- ja lammastestillä perinteikkään Tammelantorin myyntikioskien välissä: jos valitset mustamakkarajonon olet sininen, jos valitset soppajonon olet persu.

Sinisen tulevaisuuden (sin.) puoluekokouksessa käytiin laaja periaatekeskustelu puolueen linjasta, eli säilytetäänkö viisi ministerin virkaa ja yhden prosentin kannatus, vai siirrytäänkö nk. vanhaan takiaismalliin (r.), jossa yhtä ministerin postia vastaa neljän prosentin kannatus. Kokous kannatti uuden puheenjohtajan Sampo Terhon (sin.) ja neljän muun ministerin (sin.) ehdottamaa uutta eli nk. sinitarramallia.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen uurastama alkoholin kulutuksen ja mallasohran viljelypinta-alan paisuttamiseen tähtäävä kärkihanke (Alma) on edennyt rinta rinnan sotekaaoksen (Soteka) kanssa. Tällä hetkellä Alma on kirikamppailussa noin reilun lobbarinaskeleen verran Sotekaa edellä.

Jungnerille äkkilähtö
alkoholiongelman takia

Toimitusjohtaja Mikael Jungner (ex-sd.) valitsi viime viikolla vahvan oluen ja joutui lähtemään demareista saamatta läksiäislahjana edes taskulämmintä keppanapulloa. Puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) ilmoitti julkisuudessa, että puolueen jäsenillä on jatkossakin oikeus vääntää miedoista juomista vappulärvit, mutta perskännien vetäminen väkevistä tisleistä ei missään tapauksessa ole Forssan-kokouksen (1903) hengen mukaista edes entisten puoluesihteerien kohdalla.

Keskusta (kok.) ja kokoomus (kok.) ovat ehtineet nauttia valinnanvapaudesta jo ennen hyvin ansaittua joululomaa. Kokoomus on valinnut huimat kannatusluvut ja keskusta vapaan pudotuksen.

Keskustan valinnanvapautta on rajoittanut hallituksen ensiaskeleista lähtien perussuomalaisten (kok.) ja nyttemmin sinisten (ps.) tiukasti vartioima rautainen kassakaappisopimus: jos minä ulkoministeri, niin sinä pääministeri. Näinä ankeina aikoina keskustan valinnanvapaudeksi jää vain kannatuslukemien raastavan jännittävä seuraaminen joko hallituksessa sinisten tuella tai oppositiossa ilman sinitarraa.

Maakuntatoimittajamme pääsi eduskuntatalon käytävällä kysymään kiireiseltä valtiovarainministeri Petteri Orpolta (ko.k) kokoomuksen ja keskustan keskinäisen valinnanvapauden nykytilasta.

Orpo oikoi huhut taas kertaalleen: “Juha, Juha, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Kokoomus on valinnut hyväosaiset, joita ei siltä oteta pois”, viestitti kokoomuksen selvästikin hyväntuulinen puheenjohtaja kaikelle kansalle arvoituksellisesti Isoa Kirjaa (sit.) mukaillen.

Teksti: Tapio Hämäläinen, maakuntakirjeenvaihtaja


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2019 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.