Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Oluenjuonnin aktivointimalli kaatui valiokunnassa

Raportoi 14.12.2017 18.12 Muut kohkaukset, Politiikka, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Mikäli työtön olisi juonut lähikaupasta hakemaansa nelosolutta vähintään 18 tuntia vuorokaudessa, hän olisi menettänyt vain 4,65 tilavuusprosenttia päivärahoistaan.

Aktivointimalli olisi nostanut työttömän veren alkoholipitoisuutta nykyistä käytäntöä rivakammin.

Aktivointimalli on kuitenkin kaatunut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, jonka mukaan kaupassa myytävien juomien alkoholiprosenttirajaa ei tule nostaa. Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan päätöksentekoa on voinut häiritä se, että valiokunta ja sen kuulemat asiantuntijat olivat asiaa käsitellessään selviä.

Vahvojen olutlaatujen saannin parantaminen olisi paitsi aktivoinut työttömiä myös luonut 100 000 uutta työpaikkaa. Työpaikat olisivat syntyneet yksityisiin terveysalan yrityksiin, jonne alkoholihaitoista kärsivät potilaat olisi ohjattu.

Panimoliiton (kok) alkuperäinen tavoite nelosoluen jakelusta vesijohtoihin jouduttiin hautaamaan jo aiemmin, koska eräillä äänestäjillä (kesk) ei vielä ole vesijohtoa ja koska oluen johtaminen moreenikerrosten läpi pihakaivoon tuottaisi liian suuret kustannukset.

Hallituksen (kok) mukaan työttömyys on työttömän oma vika. Eduskunta äänestää olutperäisestä aktivointimallista perjantaina.

Lue Uutissirkuksesta myös:
6.2.2013: PTT: Nelosolut vesihanoissa puolittaisi olutrallin ulkomailta

Aiheesta muualla:
HS 14.12.2017: Valiokunta esittää: Ei vahvoja oluita kaupan hyllylle


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet