Press "Enter" to skip to content

Politiikka , Uusimmat

Oluenjuonnin aktivointimalli kaatui valiokunnassa

Mikäli työtön olisi juonut lähikaupasta hakemaansa nelosolutta vähintään 18 tuntia vuorokaudessa, hän olisi menettänyt vain 4,65 tilavuusprosenttia päivärahoistaan.

Aktivointimalli olisi nostanut työttömän veren alkoholipitoisuutta nykyistä käytäntöä rivakammin.

Aktivointimalli on kuitenkin kaatunut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, jonka mukaan kaupassa myytävien juomien alkoholiprosenttirajaa ei tule nostaa. Uutissirkuksen saamien tietojen mukaan päätöksentekoa on voinut häiritä se, että valiokunta ja sen kuulemat asiantuntijat olivat asiaa käsitellessään selviä.

Vahvojen olutlaatujen saannin parantaminen olisi paitsi aktivoinut työttömiä myös luonut 100 000 uutta työpaikkaa. Työpaikat olisivat syntyneet yksityisiin terveysalan yrityksiin, jonne alkoholihaitoista kärsivät potilaat olisi ohjattu.

Panimoliiton (kok) alkuperäinen tavoite nelosoluen jakelusta vesijohtoihin jouduttiin hautaamaan jo aiemmin, koska eräillä äänestäjillä (kesk) ei vielä ole vesijohtoa ja koska oluen johtaminen moreenikerrosten läpi pihakaivoon tuottaisi liian suuret kustannukset.

Hallituksen (kok) mukaan työttömyys on työttömän oma vika. Eduskunta äänestää olutperäisestä aktivointimallista perjantaina.

Lue Uutissirkuksesta myös:
6.2.2013: PTT: Nelosolut vesihanoissa puolittaisi olutrallin ulkomailta

Aiheesta muualla:
HS 14.12.2017: Valiokunta esittää: Ei vahvoja oluita kaupan hyllylle


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2020 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.