Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Kansa luottaa Viking Lineen enemmän kuin Helsingin poliisiin

Raportoi 11.12.2017 10.12 Aseet ja neuleet, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Vain 23 prosenttia nettikyselymme vastaajista pitää Helsingin poliisia turvallisuusasioissa luotettavampana kuin Viking Line -laivayhtiötä.

Viking Linen matkustajapolitiikka ja kookkaat laivat ovat ilmeisesti omiaan lisäämään turvallisuuden tunnetta myös Helsingin kaduilla.

Viking Linea kohtaan tunnettu syvä luottamus lienee saanut alkunsa Viking Amorellan päällikön toiminnasta itsenäisyyspäivän aattona. Päällikkö kieltäytyi tuolloin turvallisuussyistä ottamasta laivan matkustajiksi 25-henkistä uusnatsiryhmää, joka oli matkalla suomalaisiin mielenosoituksiin.

Viking Line on jo vuosia ollut näkyvästi esillä sekä Helsingin että Turun katukuvassa. Esimerkiksi Helsingissä yhtiön noin kerrostalon kokoiset laivat näkyvät jokseenkin kaikkialle kaupungissa, ainakin jos nousee vähänkään tavanomaista korkeammalle paikalle.

Poliisikin on viime vuosina lisännyt näkyvyyttään erityisesti tilaisuuksissa, joiden onnistumista on voinut vaarantaa vasemmistolainen tai yleisinhimillinen ajattelu.

“Poliisi ei tietenkään voi kommentoida omaa toimintaansa yhtä avoimesti kuin laivayhtiö, mutta omaan julkisuuskuvaansa se ehkä voisi silti vaikuttaa siten, että tavalliselle kadullaliikkujalle tulisi sellainen olo, että itsenäisyyspäivänä poliisi seisoisi muunkin kuin äärioikeiston turvana”, Uutissirkuksen turvallisuus- ja perussuomalaisuusasiantuntija Uolevi Ahonen arvioi.

“Tosin koska suurten mediatalojen on saatava klikkauksensa mahdollisimman nopeasti, ne luonnollisesti liioittelevat sekä äärioikeiston että alpakoiden että poliisin merkitystä yhteiskunnallisessa keskustelussa ymmärtämättä, että ne itse näin määrittelevät, mikä yhteiskunnallisessa keskustelussa on tärkeää.”

Uutissirkuksen Twitterissä viikonloppuna järjestämässä kyselyssä kävi ilmi, että 77 prosenttia vastaajista piti Viking Linea turvallisuusasioissa luotettavampana kuin Helsingin poliisia.

Kysely ei ollut tilastollisesti edustava. Sen vastaajia ei ollut vakioitu suomalaisia keskimäärin edustavaksi joukoksi, vaan kyselyyn saattoi vastata kuka tahansa Twitterin käyttäjä.

Koska kyselyymme vastasi kuitenkin puolensataa ihmistä, nostimme sanan “kansa” tämän jutun otsikkoon. Käytimme myös edellisessä virkkeessä lukumäärää ilmaisemassa termiä “puolensataa”, koska se antaa vastaajajoukon koosta suuremman mielikuvan kuin täsmällinen luku 47.

Lue myös:
Uutissirkuksen turvallisuuskysely Twitterissä

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 6.12.2017: Viking Line jätti Suomeen itsenäisyyspäivän marssille pyrkineen natsijärjestön joukkion rannalle Tukholmassa


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet