Press "Enter" to skip to content

Kotimaa , Uusimmat

Muki siirtyi itsestään astianpesukoneeseen

Kahvimukin arvellaan siirtyneen tiskialtaasta astianpesukoneeseen täysin ilman ihmiskäden apua. Muki olisi näin ollen siirtynyt yhdessä yössä lähes 80 senttimetrin matkan.

tiskejä tiskialtaassa, mm. pari lusikkaa, muki ja puurokattila, jonka pohjalla kuivunutta puuroa
Tuottaja Jonipetri Väli-Joonalan kahvimuki näkyy tässä vuosi sitten napatussa kuvassa tavanomaisella paikallaan vatsahaavasta kärsivän työvoverin puurokattilan vieressä.

Asian havaitsi helsinkiläisen mediatuotantoyhtiön tuotantopäällikkö Emmiliina Vareksela tänä aamuna töihin saapuessaan.

“Yleensä keitän heti kahvia, jolloin joudun siirtelemään tiskialtaan astioita, jotta kahvinkeittimen kannu mahtuu hanan alle. Tänään altaassa ei kuitenkaan ollut yhtään mukia”, Vareksela sanoo.

Tuottaja Jonipetri Väli-Joonalan mukaan asiasta epäiltiin aluksi kahta media-assistenttiharjoittelijaa, mutta heidän kanssaan käydyissä keskusteluissa kävi ilmi, että kumpikaan ei ollut ehtinyt kuluvalla viikolla käydä keittiössä tai muutoinkaan syödä tai juoda mitään työaikanaan.

Väli-Joonala näki kahvimukin tiskialtaassa omin silmin, kun hän poistui toimistolta eilen illalla kello 19.

“Muistan tämän tarkasti. Se oli minun oma kuppini ja se oli ollut altaassa kaksi päivää. Koska päätin juoda kahvinkeittimen viimeiset tipat ennen poistumistani, huuhdoin mukin, join kahvit ja asetin mukin uudestaan tiskialtaaseen samaan paikkaan, josta olin sen ottanut.”

Väli-Joonala sanoo, että kulunvalvontatiedoista on selvinnyt, ettei kukaan ole käynyt tuotantoyhtiön toimitiloissa illan ja aamukahdeksan välillä.

“Jopa juuri puolisostaan eronnut apulaistuottajamme Make oli näköjään löytänyt yöpaikan jostakin. Yleensähän aamuisin tiskialtaassa tai -pöydällä on ollut ainakin hänen edellisiltaisen hampurilaisateriansa pakkauksia tai pizzanjämälaatikoitaan”, Väli-Joonala sanoo.

“Vatsahaavaansa kaurapuurolla hoitavan Tuukan eilinen puurokattila ja kaikki muut likaiset astiat olivat altaassa tänä aamuna omilla vakiintuneilla paikoillaan, mutta minun mukini puuttui.”

Muki löytyi pitkän etsinnän jälkeen astianpesukoneesta.

Tilastojen valossa tapaus on hyvin harvinainen. Suomalaisessa pienessä tai keskisuuressa media-alan yrityksessä kahvimukin tiedetään päätyneen tiskialtaasta tiskikoneeseen vain kolmesti aiemmin, vuosina 1999, 2005 ja 2011.

Lue Uutissirkuksesta myös:
6.11.2013: Insinööriopiskelija pesi kahvinkeittimen kannun


Info Mediatiedot Toimitus Toimittajaksi Kauppa International

© 2018 Suomen Uutissirkus & Cheatingu Consulting & Pohjoisnapa-tuotanto, BOX 1047, 00101 HELSINKI, FINLAND | Uutissirkus on kansainvälinen ilosanomalehti verkossa eli satiirinen ilmaisjakeluverkkolehti | Vastaava päätoimittaja: Gilbert Granholm | ISSN 1798-5048 | Huumori, komiikka, satiiri, ajankohtaissatiiri, parodia, travestia ja muu burleski jonglööraus alkoi cheatingu.com -sivustolla vuonna 2004 | Entries (RSS) | Käytämme evästeitä, jotta kaikki liikehtimisenne internjetissä taltioituisi mahdollisimman moneen paikkaan ja edistäisi meidän ja etenkin yhden jos toisen muunkin tahon puuhailuja, jotka kaikki totta tosiaan kestävät päivänvalon, niin että eipä tässä sitten muuta kuin jatkat surffailua ja näin osoitat hyväksyväsi kaiken edellämainitun, mutta toisin kuin jokseenkin kaikki muut voit toki lukaista vielä tietosuojaselosteemme.