Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Valinnanvapaus jylisi Lapin taivaalla

Raportoi 16.11.2017 23.11 Muut kohkaukset, Politiikka, Tapetilla nyt, Uusimmat

Lapin taivaalla jylissyt näennäinen valinnanvapaus herätti hämmennystä torstaina. Havaintoja todennäköisestä yksityisen terveysyrityksen monopolista tehtiin Norjassa asti.

tulipallo lentää tummalla iltataivaalla vihreä vana perässään

Uutissirkuksen lukija kuvasi mehiläistä muistuttaneen alueellisen monopolin Lapin taivaalla.

Valinnanvapauden epäillään tällä kertaa saaneen alkunsa Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion valtuustoista. Se näkyi jopa 700 kilometrin päähän eduskuntatalolle asti.

Ihmiset tekivät näennäisestä valinnanvapaudesta useita ilmoituksia muun muassa hätäkeskukseen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kuitenkin rauhoitteli hätääntyneitä kansalaisia eduskunnan kyselytunnilla jo ennen kuin valinnanvapaus ehti näkyä.

Sipilän mukaan sote-uudistuksen tarkoitus on turvata julkiset palvelut ja vahvistaa julkista toimijaa.

Sote-uudistukselle kyselytunnilla löytynyt tarkoitus lienee tullut yllätyksenä kaikille muille paitsi Juha Sipilälle itselleen.

Aiheesta muissa aviiseissa:
HS 16.11.2017: Kirkas valopallo jylisi taivaalla – ”Kuulin useita räjähdyksiä, se oli kuin räjähdyssarja”, kertoo Inarin palopäällikkö
AL 16.11.2017: Tämä näky aiheutti suurhälytyksen: Johannes Karhula ikuisti Lapin taivaalla liekehtineen valopallon
Yle 16.11.2017: Sipilä huolestui sairaaloiden kohtalosta: “Yksityiset monopolit ottavat asian haltuunsa”
Yle 14.11.2017: Lapissa tehtiin historiaa: Kokonainen keskussairaala ulkoistetaan


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kannabis kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini Viipuri vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet