Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Potilas mahtui ambulanssiin

Raportoi 08.11.2017 19.11 Media, Muut kohkaukset, Tapetilla nyt, Uusimmat, Uutiset ja vanhaset

Tapaus sattui tositelevisio-ohjelman kuvauksissa myöhään tiistai-iltana. Siitä ei aiheutunut kuvausryhmälle vakavaa hengenvaaraa.

työntekijä kulkee pihalla ja ambulanssi kaartaa ohi

Tositelevisiosarjan ambulanssi oli lähes arkistokuvamme auton kaltainen. Siihen pitäisi tarvittaessa saada mahtumaan jopa 11-henkinen kuvausryhmä.

“Potilaalle yritettiin useampaan kertaan tarjota mahdollisuutta taksin käyttöön, mutta meille tuntemattomasta syystä hän halusi makuulle ambulanssiin. Niinpä kuvausryhmän kaikki jäsenet eivät mahtuneet enää samaan sairasautoon tekemään työtään”, Suomen tv-tuotantoyhtiöiden keskusliiton varapuheenjohtaja, tuottaja Jansku “Jani” Lehmonranta kertoo.

Potilaan käyttäytymisen vuoksi ryhmä joutui keskeyttämään kuvaukset, joissa oli tarkoituksena taltioida kohti auringonlaskun viimeistä punerrusta kiitänyttä ambulanssia sekä sisältä että ulkoa.

“Läntinen taivas oli oranssinpunainen ja kun ambulanssi olisi kaartanut luoteeseen, taustalle olisi saatu jo jokseenkin violettia taivasta. Näitä on vaikeaa säätää kunnolla enää editissäkään. Nyt täytyy vaan odottaa uutta samanlaista iltasäätä tai jättää koko kohtaus pois”, Lehmonranta sadattelee.

“Soitti hätäkeskukseen kesken kuvausten”

Potilaan epäillään soittaneen hätäkeskukseen kesken kuvausten, koska hän oli pyörtynyt ja saanut päähänsä runsaasti verta vuotaneen haavan.

“Näin ollen ambulanssi joutuikin yhtäkkiä hälytysajoon. Ja kun potilaan luo päästiin, hänelle ei kerta kaikkiaan käynyt mikään. Ei halunnut kypäräkameraa päähänsä eikä suostunut siihenkään, että olisi karauttanut päivystyspolille taksilla, jonka omavastuuosuuden olisimme maksaneet”, Lehmonranta kertoo.

Ensihoitajat, poliisit, pelastushenkilöt ja tullin työntekijät kokoontuvat piakkoin televisiotuottajien kanssa pohtimaan katastrofaalista tilannetta. Kokoukseeen ei kuitenkaan odoteta kovin suurta väkijoukkoa, sillä suurin osa eri alojen ammattilaisista on kiinni heitä käsittelevien sarjojen kuvauksissa.

Tuotantoyhtiöiden keskusliitto korostaa hätäkeskusasiakkaille ennakoinnin merkitystä.

“Olisi hyvin toivottavaa, että hätäkeskuksiin soitettaisiin esimerkiksi jo pienenpienen tulipalonalun ollessa juuri syttymäisillään, jotta meille jäisi enemmän aikaa pelastushenkilöstön meikkaukseen ennen hälytysajoa”, Lehmonranta sanoo.

“Kuvausryhmä katosi kesken sammutustöiden”

Palopäällikkö Severi Räsäläinen muistuttaa, että tositilanteet voivat yllättää kokeneetkin ammattilaiset.

”Kerran kävi niin, että palopaikalle päästiin aikaisin ja sammutuskalusto saatiin heti toimimaan. Päivystävä palomestari huomasi heti sen jälkeen, että kuvausryhmä oli kadonnut. Ryhmän pelastamiseen meni kaksi tuntia. Kukaan ei loukkaantunut, mutta arvokas omakotitalo kyllä ehti palaa perustuksiaan myöten”, hän kuvailee.

Tositelevisio-ohjelmat ovat muokanneet suomalaista todellisuutta ja yleisönsä käsitystä todellisuudesta parinkymmenen vuoden ajan.

”Yksi varusmiesikäluokka menetettiin kokonaan, kun kuvattiin Pelastakaa sotamies Hytönen -televisiosarjaa 2000-luvun alkupuolella. Oli lähellä ettei menetetty paljon muutakin, Hytönen palveli nimittäin tykistössä”, eläkkeellä oleva majuri Hannu Keskirova kertoo.

On mahdollista, että tuotantoyhtiöt keskittyvät tulevaisuudessa kiireettömämpien tilanteiden seuraamiseen.

“Meillä on jo koekuvauksissa tositelevisioformaatti ‘Vain syntymää’, jossa julkisuuden henkilö synnyttää. Vuokraamme sitä varten nyt tyhjillään olevan Kätilöopiston sairaalan, jossa kuvaamme lähimmän kolmen vuoden sisällä synnyttävien julkisuuden henkilöiden synnytykset jo ennen kuin ne tapahtuvat. Sopivien vauvaikäisten lapsinäyttelijöiden ja julkkisten haku on juuri nyt meneillään.”

Teksti: Teppo Tasanen, maakuntakirjeenvaihtaja ja Gilbert Granholm, päätoimittaja

Aiheesta muualla:
Muutaman minuutin kuluttua taas jollakin kanavalla, jos ei uutta jaksoa niin ainakin uusintaa


Ole muodin etulinjassa! Hanki itsellesi Uutissirkuksen T-paita!

Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH demokratia eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet Espoo estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys ilotulitteet ja muu pauke In English Internet islam isyys ja äitiys jakamistalous jakeluautot jalankulku jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kieli ja kirjoittaminen kierrätys kiinteistöhuollot ja talonmiehet kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuntavaalit 2017 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lakimiehet ja -naiset lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot luovuus lyhenteet Länsimetro marjastus metsästys ja tuulastus markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naapurisopu naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe perinnöt piparkakkutalot pojat politiikka Posti presidenttipeli 2018 purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys Salo sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisustaminen sisältö some Sote susihavainnot suurpedot sähköautot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvi- ja normaaliaika talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät Tommosjärvi tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku turvallisuus ja turvattomuus tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa vappu varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ja viini vuosi 1918 väy ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet